OSTALI SAMO ZIDOVI: Očerupana proizvodna hala jagodinske "Metalke Majur", šteta iznosi više desetina hiljada evra

Z. G.

19. 01. 2021. u 21:13

Iz proizvodne hale firme "Metalka Majur", vlasnika "Fevki" d.o.o. Aleksinac, koja se bavi proizvodnjom elektroinstalacionog materijala u industrijskoj zoni u Jagodini, ukradeno je više tona bakra.

ОСТАЛИ САМО ЗИДОВИ: Очерупана производна хала јагодинске Металке Мајур, штета износи више десетина хиљада евра

Foto Z. Gligorijević

I to ne bilo kakvog, već bakra koji je skinut sa šinskih razvoda i transformatora! Iako su svi vodovi bili pod naponom, jer su se strujom napajali sa trafostanice snage 3,2 megavata, koja je bila u dvorištu, struja je isključena, a svi kablovi presečeni. Iz hale, čija su vrata obijena, odnet je glavni razvodni ormar, iz koga su ukradene bakarne šine. Odnet je i jedan transformator, težine četiri tone, dok je sa drugog skinuto dve tone bakra, a konstrukcija je ostavljena u hali.

Sa plafona su poskidani šinski razvodi sa gotovo hiljadu metara bakarnih šina. Presek jedne šine je oko 65 kvadrata. Posle ove filmske pljačke, lopovi su kapiju zaključali njihovim katancem!

- Šta ćete gore nego kada vam dođu gosti iz inostranstva sa kojima ste se gotovo dogovorili o saradnji i odvedete ih da im pokažete objekat koji bi iznajmili ili kupili, a vi ne možete da uđete u njega?! Dogovarali smo se i sa stranim investitorom, koji je u hali trebalo da proizvodi medicinsku opremu - ogorčen je direktor firme Fevki Šilik, koji štetu procenjuje na više desetina hiljada evra, ali se nada da će policija pronaći krivce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)