TUŽILAC ZAHTEVA LEČENJE: Produžen pritvor D. P. koji je osumnjičen za bacanje bombe ispred policijske stanice u Srbobranu u oktobru

Lj. P.

19. 01. 2021. u 22:02

VIŠE javno tužilaštvo u Somboru podnelo je sudu predlog da se D. P. (28), osumnjičenom da je 20. oktobra prošle godine oko 21 sat bacio ručnu bombu ispred Policijske stanice u Srbobranu, odredi mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

ТУЖИЛАЦ ЗАХТЕВА ЛЕЧЕЊЕ: Продужен притвор Д. П. који је осумњичен за бацање бомбе испред полицијске станице у Србобрану у октобру

Foto: Srbobran net

Osumnjičenom je odlukom suda produžen pritvor i on će biti smešten u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, u kojoj može ostati do završetka postupka.

Na teret mu se stavljaju izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

D. P. je uhapšen ubrzo posle nemilog događaja, a na saslušanju pred tužiocem, navodno je rekao da je tim činom hteo da skrene pažnju policiji na koronu. Pominjao je ženidbu, pa čak i da ga prate dronovima. Protiv njega je, kako saznajemo, policija ranije podnosila prijave zbog saobraćajnih prekršaja, ali i nekih drugih krivičnih dela, pa se utvrđuje da li je eventualno i to možda bio razlog da se odluči da meta napada bude Policijska stanica.

Ručnu bombu koja je eksplodirala pred zgradom policije u Srbobranu, kako saznajemo, pronašao je na tavanu svoje kuće, a navodno je doneta sa ratišta. Od eksplozije su popucala stakla na prozorima objekta, a srećom, niko nije bio povređen. Kamere su snimile muškarca sa kapuljačom na glavi koji je protrčao pored stanice, bacio eksplozivnu napravu, a zatim pobegao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)