DARKO NIJE IMAO MOTIV: Supruga optuženog za ubistvo Miloša Radojkovića u Nišu tvrdi da su njih dvojica bili prijatelji

J. ĆOSIN

20. 01. 2021. u 20:43

KRISTINA Nedeljković, supruga Darka Mitića (34), optuženog da je 20. novembra 2019. u elitnom niškom naselju Beverli hils ubio Miloša Radojkovića (25), u sredu je u nastavku glavnog pretresa pred Višim sudom, tvrdila da njen suprug nije imao razloga da uradi tako nešto.

ДАРКО НИЈЕ ИМАО МОТИВ: Супруга оптуженог за убиство Милоша Радојковића у Нишу тврди да су њих двојица били пријатељи

Foto: J.Ćosin

Ona je, između ostalog rekla da su njih dvojica bili prijatelji i nisu verovali u priču da je Miloš svojevremeno Darku zapalio automobil, što tužilaštvo navodi kao motiv za zločin.

- Bili smo u dobrim odnosima, čak i posle paljevine vozila bila sam prisutna kada je moj suprug pozvao telefonom Miloševu suprugu Miljanu i pitao je šta se to desilo. Nije verovao da je on to učinio ni kada je Miloš uhapšen. Bili smo u dobrim odnosima i do tog događaja i posle toga, viđali smo se na zajedničkim druženjima - rekla je Kristina.

Međutim, kada joj je punomoćnik porodice ubijenog predočio iskaz u tužilaštvu u kojem je navela da je još februara 2018. godine rekla Darku da bi trebalo da se distanciraju od Miloša, priznala je da je to istina, pravdajući to činjenicom da je Radojković bio neveran supruzi, što je ona osuđivala i bojala se da bi Darko mogao krenuti njegovim stopama, pa ga više nije želela u društvu svog supruga.

Tužilaštvo je od Kristine tražilo i pojašnjenje zbog čega je u njenom telefonu pronađeno mnogo snimljenih objava supruge ubijenog sa društvene mreže "Instagram", na čemu optužba zasniva tvrdnju da je Miloš na taj način praćen pre ubistva, Nedeljkovićeva je rekla da joj je Miljana bila uzor kao domaćica, i da je njene fotografije samo pokazivala drugaricama.

- Da sam htela nešto da sakrijem, mogla sam telefon da vratim na fabrička podešavanja, jer mi ga je policija oduzela tek dva dana posle Miloševog ubistva - rekla je Kristina.

DNK TRAGOVI

JEDAN od dokaza protiv Mitića, kako tvrdi tužilaštvo, jesu i biološki tragovi na čaurama ispaljenih iz pištolja "CZ 99" korišćenog za ubistvo, koji je nelegalno posedovao, zbog čega se osim za teško ubistvo tereti i za nedozvoljeno držanje oružja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)