VUJAČIĆU 30 GODINA ZATVORA: Presuda za ubistvo Jugoslava Cvetanovića Jugeta

J.S.

21. 01. 2021. u 13:09

PODGORIČANIN Marjan Vujačić (35) osuđen je u Višem sudu u Vranju prvostepenom presudom na 30 godina zatvora jer je, kako je utvrđeno tokom postupka septembra 2017. godine u centru grada, u haustoru kod stambenog kompleksa "Lepa Brena" ubio Jugoslava Cvetanovića Jugeta.

ВУЈАЧИЋУ 30 ГОДИНА ЗАТВОРА: Пресуда за убиство Југослава Цветановића Југета

Foto: J. S.

Jugoslav je, inače, rođeni brat Saše Cvetanovića zvanog Gladijator, koji je pred Specijalnim sudom u Beogradu osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića.

Vujačiću je Krivično veće, kojem je predsedavala sudija Tatjana Mihajlović Jovanović, produžilo pritvor do upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne. Na ovu presudu stranke u postupku imaju pravo žalbe.

U završnim rečima maksimalnu kaznu za okrivljenog zahtevalo je Više javno tužilaštvo u Vranju, dok su Vujačićevi branioci tražili oslobađajuću presudu, "usled nedostatka dokaza".

Vujačić je osim za krivično delo teško ubistvo optužen i za "nedozvoljenu proizvodnju, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija", s obzirom na to da se u postupku dokazalo da je Cvetanovića ubio "škorpionom".

Objavu o visini kazne, Vujačić je primio hladnokrvno. Samo je na kraju zatražio da porazgovara sa advokatom. I ovo suđenje pratile su pojačane mere bezbednosti, dok je Vujačić privođen u sud, a zatim i iz suda u pritvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili