TUŽILAŠTVO ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL: Pokrenut predistražni postupak u vezi navoda o prisluškivanju predsednika Vučića

Novosti online

21. 01. 2021. u 15:09

TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal je u skladu sa ovlašćenjima iz Zakonika o krivičnom postupku i Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, pokrenulo predistražni postupak u vezi navoda o neovlašćenom prisluškivanju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i to dana 15. decembra 2020. godine, stavljanjem zahteva za prikupljanje potrebnih obaveštenja Ministarstvu unutrašnjih poslova RS.

ТУЖИЛАШТВО ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ: Покренут предистражни поступак у вези навода о прислушкивању председника Вучића

Arhiva

Ovaj zahtev je dopunjen dana 14. 01. 2021 godine.


Cilj predistražnog postupka je da se provere sve informacije i obaveštenja koja su neophodna za rasvetljavanje svih činjenica i okolnosti u vezi  sa ovim slučajem, a u pravcu otkrivanja učinilaca i  krivičnih dela  iz nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal - saopšteno je iz Tužilaštva.

Predistražni postupak je u toku i u interesu njegovog nesmetanog vođenja Tužilaštvo za organizovani kriminal detalje ovog postupka neće iznositi u javnost. O rezultatima predistražnog postupka po njegovom okončanju, Tužilaštvo za organizovani kriminal, će obavestiti javnost - dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (64)

MEĐUNARODNI DAN REZERVATA BIOSFERE: Čuvari prirode i biološke raznovrsnosti