"NOVOSTI" SAZNAJU: Jutka mora u zatvor

S. BABOVIĆ

21. 01. 2021. u 15:28

VIŠI sud u Kruševcu odbio je žalbu o odlaganju tromesečne zatvorske kazne Milutina Jelićića-Jutke pravosnažno osuđenog za krivično delo nedozvoljene polne radnje,saznaju „Novosti“.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Јутка мора у затвор

Foto: S. Babović

U Osnovnom sudu u Brusu,koji je mesno nadležan za realizaciju kazne, navode za „Novosti“ da su danas primili odluku više sudske instance,kao i da je „sledeći korak da se osuđeni Jeličić po pravosnažnosti rešenja Višeg suda uputi na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od tri meseca“.

Rešenjem bruskog suda najpre je 28.decembra,2020.,kao neosnovana, odbijena molba Jeličića za odlaganje.

- Na ovakvo rešenje Osnovnog suda u Brusu osuđeni Milutin Jeličić uložio je žalbu Višem sudu u Kruševcu koji je svojim rešenjem  20.januara,2021. odbio žalbu Milutina Jeličića kao neosnovanu-navode za „Novosti“ u Osnovnom sudu u Brusu.-Spisi predmeta osnovnog suda odnosno rešenje o odbijanju žalbe Milutina Jeličića dostavljeni su ovom sudu dana 21.01.2021.godine

Da podsetimo, bivši čelnik opštine Brus osuđen je zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje, a oslobođen za krivično delo polno uznemiravanje,odnosno slanje SMS poruka u slučaju,gde je oštećena bila njegova bivša saradnica Marija Lukić.Jutki,koji je sada opozicioni odbornik GG „Za moderan Brus“ nakon skoro 20 godina vladavine,sudilo se pred Osnovnim sudom u Brusu i Osnovnim sudom u Kruševcu,gde je konačno slučaj i dobio svoj epilog,nakon žalbenog posutpka pred Višim sudom u tom gradu.

Kruševačka policija podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu krivičnu prijavu protiv Jutke u kojoj je bilo obuhvaćeno 7 žena još marta 2018.godine. Tužilaštvo je pokrenulo postupak samo u slučaju Marije Lukić istog leta, a suđenje pred Osnovnim sudom u Brusu pratile su brojne kontraverze. Odlukom Vrhovnog kasacionog suda suđenje se premešta u Kruševac. Na presudu su se žalili i Jutkin tim i tužilaštvo,koje tražilo jedinstvenu zatvorsku kaznu od 7 meseci. Jeličić,koji je predmet interesovanja kruševačkog pravosuđa,ali i Višeg javnog tužilaštva-odeljenje za suzbijanje korupcije u Kraljevu, kaznu zatvora služiti u ćuprijskom zatvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ENERGETSKA EFIKASNOST: Naša zajednička odgovornost i korist