VELIKO HAPŠENJE U SRBIJI: Hitna akcija policije, pali moćni privrednici!

Novosti online

23. 01. 2021. u 12:57

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su M. E. (1979), odgovorno lice Privrednog društva „2M“ DOO iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti.

ВЕЛИКО ХАПШЕЊЕ У СРБИЈИ: Хитна акција полиције, пали моћни привредници!

Foto Ilustracija

Krivičnom prijavom obuhvaćeni su i O. R. (1970), faktički odgovorno lice PD „2M“ DOO, i M. V. (1986) iz Batočine, koji su ranije uhapšeni.

Kako se sumnja, M. E. i O. R. su uz pomoć M. V. tokom novembra i decembra 2019. godine, lažnim prikazivanjem činjenica, a u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, doveli u zabludu firme PD „Akva-Sanit TDM“ DOO Kraljevo, PD „Juhor-eksport“ AD Jagodina, PD „Miveks“ DOO Čačak, STKR „Ivan Keramika“ iz Beograda i PD „Keramika Kanjiža“ DOO Kanjiža kako bi im prodale i isporučile različitu robu koju je trebalo da isplate u dogovorenom roku.

Osumnjičenima je isporučena roba u vrednosti od oko 5.164.935 dinara, a nabavku, kako se sumnja, nisu evidentirali u knjigovodstvu PD „2M“ DOO, već su istu robu prodali i na taj način prisvojili više od pet miliona dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKOLOGIJA JE ŽENSKOG RODA: Žene kao važni nosioci promena u zaštiti životne sredine