SAŠA GOLORUK SPREČIO UBISTVO: U Popovcu još se govori o herojstvu čoveka koji je teško povređen dok je spasavao komšije i njihovo dete

J. Ć.

26. 01. 2021. u 07:32

MARIJA i Aleksandar šetali su ulicom sa detetom od četiri godine kada je komšija S. pojurio ka njima. Čula se galama, moj suprug je odmah izleteo iz kuće da pomogne.

САША ГОЛОРУК СПРЕЧИО УБИСТВО: У Поповцу  још се говори о херојству човека који је тешко повређен док је спасавао комшије и њихово дете

Foto J. Ćosin

Uzeo je preplašenu devojčicu u naručje i sklonio je u našu kuću. Onda je pošao da spase Aleksandru, dok se njen suprug rvao sa komšijom. Uspeo je da je prebaci do kuće, ali već je bila izbodena, kao i moj suprug. A, kada je S. došao da ubije i mog Sašu, on je tako izboden stajao na vratima i telom branio da manijak ne uđe u kuću da nas sve pobije. Moj Saša je zato heroj.

Ovako o događaju koji je u nedelju po podne potresao selo Popovac kod Niša govori Irena, supruga Saše Ilića (42), koji je ne razmišljajući o svom životu priskočio u pomoć Aleksandru (39) i Mileni (35) Mičić, koje je napao i izbo S. D. Želeći da urazumi pomahnitalog komšiju i da spase preplašeno dete, Ilić je zadobio teške povrede trbuha, zbog čega je hitno operisan, a lekari se u niškom Kliničkom centru bore za njegov život.

- Hteo je da spase pre svega dete naših komšija, a posle je život svih nas bio ugrožen jer je napadač uleteo u dvorište i svima nam pretio. U sobi smo bile nas dve sa četvoro dece, a komšija Aleksandar je već bio povređen. Maloletna deca su sve gledala. Još su mnogo preplašeni - priča Irena.

BOLNIČKI TROŠKOVI

VELIKI strah smo pretrpeli, a deca su nam mnogo preplašena. Ali, sada je tu i nova briga, kako ćemo da platimo bolničke troškove. Suprug i ja smo bez posla, nismo osigurani. Celu noć plačem, daj bože samo da se on izvuče da bude dobro, a šta ćemo za pokrivanje troškova, ne znam - govori Irena Ilić.

Irena Ilić, Foto J. Ćosin

Aleksandrova majka Otilija kaže da to što je Saša Ilić učinio da spase njenu porodicu, rizikujući sopstveni i život njegove dece, jedino Bog može da nagradi.

- Život mu je sada ugrožen jer je spasavao moje unučicu, snahu i sina. Hvala Saši, da Bog da dobro zdravlje njemu i njegovoj deci za ono što je učinio - govori nam Otilija.

Otilija  Minčić, Foto J. Ćosin

Ona kaže da sa komšijom koji je izbo ovo troje ljudi nisu bili u dobrim odnosima, te da su ga čak i prijavljivali policiji jer je pretio da će im ubiti unuke.

- Moj stariji unuk dotrčao je do kuće vičući: "Bako, S. je napao mamu, tatu i seku. Uspeo sam da pobegnem!"

Izašla sam i vidim krvavog sina. Rekao mi je da idem do Saše, da su Marija i dete tamo. Međutim, sve je počelo pre godinu kada mi je dok sam šetala rekao: "Zaklaću ti unuče".

Prijavila sam ga policiji. Komšije su videle i čule, ali nisu smeli da svedoče, jer se svi plaše od njega - kaže Otilija.

Posle incidenta S. D. je pokušao da pobegne, ali je uhapšen, a Više javno tužilaštvo ga tereti za pokušaj teškog ubistva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)