OBRT U SLUČAJU PLJAČKE NA PUTU ZA SVILOJEVO: Ilija prijavio da mu je oteta ogromna količina novca - na poligrafu otkriveno da laže

Novosti onlajn

01. 02. 2021. u 15:58

ILIJA Ž. (50) iz Sonte, koji je u petak prijavio da mu je oteto 6 miliona dinara, je pao na poligrafu i protiv njega će Osnovno javno tužilaštvo u Somboru podići tužbu za krivično delo lažno prijavljivanje.

ОБРТ У СЛУЧАЈУ ПЉАЧКЕ НА ПУТУ ЗА СВИЛОЈЕВО: Илија пријавио да му је отета огромна количина новца - на полиграфу откривено да лаже

Foto: V.M.

Podsetimo, Ilija Ž. je 29. januara prijavio kako su ga na putu Apatin - Svilojevo, nedaleko od kružnog toka, presrela trojica maskiranih muškaraca u crnom džipu prekrivenih registarskih tablica i od njega otela 6 miliona dinara. Sve se, kako je rekao, dogodilo oko podneva, na otvorenom putu. Razbojnici su, potom, kako je tvrdio, pobegli u pravcu Svilojeva.

Policija je odmah povela istragu, ali i uočila brojne nelogičnosti u Ilijinoj izjavi. Odmah su blokirani granični prelaz kod Bogojeva, i putni pravci iz Svilojeva i Sonte, ali navodnim napadačima nije bilo ni traga. Tokom istrage, policija je pribavila snimke i nadzornih kamera, a obavljeno je i poligrafsko ispitivanje nad osumnjičenim, koje je dovelo do obrta u ovoj priči.

- Ilija Ž. je pao na poligrafu, lišen je slobode, priveden kod tužioca i protiv njega je pokrenut postupak za krivično delo lažno prijavljivanje, navodi izvor blizak istrazi.

Kako se nezvanično saznaje, osumnjičeni, koji se inače bavi poljoprivredom i trgovinom poljoprivrednim zemljištem, ima poveći kredit kod banke, te potencijalni problem sa njegovom otplatom eventualno može biti jedan od motiva za krivično delo za koje se sumnjiči.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)