NOSILI SUMNJIVE PARE: U Novom Sadu saslušani strani državljani osumnjičeni za pranje novca

Lj.P.

03. 02. 2021. u 15:23

PO predlogu Višeg javnog tužioca u Novom Sadu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, dvojici slovenačkih državljana, B.V. (27.) i B.M. (36), osumnjičenima za pranje novca, nakon saslušanja sudija za prethodni postupak nadležnog suda je odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

НОСИЛИ СУМЊИВЕ ПАРЕ: У Новом Саду саслушани страни држављани осумњичени за прање новца

Foto: Lj.P.

Ova mera im je, kako navode u Višem javnom tužilaštvu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, određena zbog opasnosti od bekstva i osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Njih dvojica su, kako se dalje navodi, zadržani 1. februara po odobrenju javnog tužioca, kada su na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Batrovci držali više od 128.000 evra. Novac je bio sakriven, a sumnja se da potiče od kriminalne delatnosti. Za ovo krivično delo zaprećena je zatvorska kazna od jedne do deset godina i novčana kazna.

Pod sumnjom da su počinili istovetno krivično delo, u ovom tužilaštvu su saslušana i dvojica nemačkih državljana sirijskog porekla A.M. (49) i A.A. (36). Njih dvojica se sumnjiče da su 31. januara na ulazu u Srbiju na Graničnom prelazu Batrovci držali 237.000 evra, a za koje se sumnja da potiču od kriminalne delatnosti. Ovaj novac nisu prijavili državnim organima. i sa predlogom javnog tužioca radi određivanja pritvora do 30 dana dovedeni kod sudije za prethodni postupak nadležnog suda.

Sud je osumnjičenima izrekao meru zabrane napuštanja Novog Sada uz privremeno oduzimanje putnih isprava i ličnih karata SR Nemačke, uz obavezu da se javljaju nadležnom tužiocu u određeno vreme. Na ovu odluka suda, javni tužilac će, kako se dalje navodi u saopštenju, izjaviti žalbu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)