KONTIĆU PRODUŽEN PRITVOR: Ostaje iza rešetaka do 7. marta - na saslušanju tvrdio da je napadnut

Lj.P.

04. 02. 2021. u 15:36

NIKŠIĆANINU Ivanu Kontiću (30) osumnjičenom da je prebijanjem prošlog leta u Novom Sadu pokušao da ubije Beograđanina Miljana Mndića (28), ponovo je produžen pritvor, i on, prema rečima Jelene Ostojin, portparola Višeg suda u Novom Sadu, može trajati do 7. marta.

КОНТИЋУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Остаје иза решетака до 7. марта - на саслушању тврдио да је нападнут

Foto: MUP Crne Gore/Printscreen

Protiv Kontića se u novosadskom Višem javnom tužilaštvu vodi istraga zbog sumnnje da je 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu  pretukao Mandića, dok se  O.L. i L.V., sumnjiče za učestvovanje u tuči, odnosno za pomoć učinuocu posle počinjenog krivičnog dela.

Prilikom saslušanja u tužilaštvu, Kontić je  kako saznajemo, negirao krivicu i tvrdio da je bio prvi napadnut. Odgovarajući na pitanja u vezi sa sumnjama za koje se tereti, on je tvrdio da je snimak sa nadzornih kamera isečen i da  je javnosti prikazan samo deo događaja.

Foto: N. Karlić

Kontić je tada još istakao da ni u jednom momentu nije imao nameru da ubije oštećenog, kako je to predstavljeno u javnosti i što mu se stavlja na teret.

Po međunarodnoj poternici koja je za njim bila raspisana, Kontić je uhapšen 11. oktobra u Podgorici u iznajmljenom stanu.

On je decembra 2020. godine izručen našim pravosudnim organima, a na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak je tvrdio da nije pobegao iz Srbije, već da je  u Crnu Goru  otišao pre bilo kakvog pokretanja postupka protiv njega, da poseti roditelje.    

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a