PLAN SPROVEDEN U STROGOJ TAJNOSTI: Sve počelo od ubistva Saleta Mutavog - 12 dana nakon hapšenja otkriveni novi detalji

Zagorka Uskoković

15. 02. 2021. u 12:55

U EKSKLUZIVNOM razgovoru, za "Novosti" Mladen Nenadić, tužilac za organizovani kriminal, otkrio je kada je počela zainteresovanost za grupu Veljka Belivuka i kako je došlo do hapšenja.

ПЛАН СПРОВЕДЕН У СТРОГОЈ ТАЈНОСТИ: Све почело од убиства Салета Мутавог - 12 дана након хапшења откривени нови детаљи

FOTO: Ata images

- Rad na ovom predmetu i praćenje organizovane kriminalne grupe koju je predvodio osumnjičeni Veljko Belivuk, započet je od trenutka preuzimanja predmeta iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za ubistvo Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Upravo tokom rada na predmetu su uočene bliske konekcije članova grupe sa pojedinim pripadnicima MUP, što je svakako otežalo rad na predmetu koji se morao odvijati u strogoj tajnosti, kako bi se sačuvali svi podaci iz predistražnog postupka, do kojih se dolazilo tokom istraživanja - rekao je on i dodao:

- Pod istim okolnostima je sprovedena i sama akcija hapšenja, kojom nije obustavljen rad na otkrivanju svih ostalih lica iz državnih struktrura, koja su imala veze sa ovom kriminalnom grupom. Tužilaštvo za organizovani kriminal je uvek imalo dobru i uspešnu saradnju sa BIA, a posebno me raduje i da je saradnja sa MUP, za razliku od prethodnog perioda, iz dana u dan sve bolja i da je ovaj predmet rezultat upravo dobre saradnje ove tri institucije.

Ceo intervju pročitajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)