BRUTALNO PRETUKLI TROJICU MLADIĆA: Saslušana osmorica aktera subotnje tuče u Novom Sadu, svima određen pritvor

Lj.P.

24. 02. 2021. u 16:05

U VIŠEM javnom tužilaštvu u Novom Sadu saslušana je osmočlana grupa osumnjičena za tuču u Ulici Laze Telečkog u kojoj su D.M. iz Vajske i N.Š. iz Čuruga zadobili teške povrede, a M.P. lakše. Sudija za prethodni postupak je odredio pritvor svoj osmorici.

БРУТАЛНО ПРЕТУКЛИ ТРОЈИЦУ МЛАДИЋА: Саслушана осморица  актера суботње туче у Новом Саду, свима одређен притвор

Foto: Printscreen

Trojici osumnjičenih za pokušaj teškog ubistva L.M. V.S. i M.B., pritvor je određen da boravkom na slobodi ne bi mogli da utiču na svedoke, uznemirenja javnosti i bojazni da bi boravkom na slobodi mogli da ponove krivično delo.

Preostala petorica S.V., M.M., N.D. M.M. i M.B. sumnjiče da su u grupi počinili krivično delo nasilničko ponašanje, a njima je pritvor određen da ne bi mogli da utiču na svedoke i zbog opasnost od ponavljanja krivičnog dela.

Novosadski advokat Radomir Munižaba, branilac B.M., jednog od petorice osumnjičenih za nasilničko ponašanje, kaže da se njegov klijent u utorak sam predao policiji u njegovom prisustvu. Na saslušanju se prema Munižabinim rečima, izjasnio da ne priznaje krivično delo koje mu se stavlja na teret, i da se i on osećao ugroženo, i da nije imao nameru da bilo koga povredi.

Podsećamo, krvava tuča u centru Novog Sada dogodila se u subotu oko 18 časova u Ulici Laze Telečkog, a nemili događaj su zabeležile kamere video-nadzora u toj ulici, a ubrzo se na društvenim mrežama pojavio snimak. Na njemu se vidi kako nekoliko mladića napada momke koji izlaze iz lokala.

Jedan od napadnutih je dobio teške udarce. Mladića su udarali pesnicama, a jedan ga je borilačkim zahvatom oborio na zemlju. Dok je nepomično lećao, šutirali su ga u glavu i po telu, a na kraju mu prilazi jedan od napadača i skače mu na glavu.

Dragan Mihajlović, otac teško povređenog Dragoljuba Mihajlovića iz Vajske, u razgovoru za "Novosti" je rekao da njegov sin ne poznaje napadače, i da je u subotu u tak lokal došao sa drugarima na piće, jer se nisu dugo videli.

- Strašno mi je bilo kada sam video snimak, posebno onaj prizor kada su ga opkolili i napali - kazao je otac. - Kada je pao na beton izgubio je svest, ali i pored toga nastavili su da ga udaraju, a jedan mu je čak skočio na glavu.

FOTO:

- antrfile-

DOKAZNE RADNjE

VIŠE javno tužilaštvo u Novom Sadu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osmorice osumnjičenih, i kako navode, hitno i detaljno će preduzeti sve dokazne radnje povodom ovog događaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)