PRITVOR ZBOG MASOVNE TUČE U LAPLJEM SELU: Sedam osumnjičenih osoba iza rešetaka do 30 dana

D.Z.

24. 02. 2021. u 18:27

OGRANAK Osnovnog suda iz Prištine sa sedištem u Gračanici odredio je meru jednomesečnog sudskog pritvora osumnjičenima za učestvovanje u tuči u Lapljem Selu u kojoj je povređen sin političara Nenada Rašića.

ПРИТВОР ЗБОГ МАСОВНЕ ТУЧЕ У ЛАПЉЕМ СЕЛУ: Седам осумњичених особа иза решетака до 30 дана

Foto: Printskrin

Naime, prema saznanjima našeg lista mera sudskog pritvora određena je M. R., Č. Ž., L. K., B. Ž., D. N., M. J., D. T. u trajanju od trideset dana, zbog sumnje da su izvršili krivično delo učestvovanje u tuči.

- Smatram da jedno takvo rešenje neosnovano i da bi se bilo kojom drugom merom mogla postići svrha, ako je uopšte i bilo potrebe za merom obezbeđivanja prisustva. Nadam se da će Apelacioni sud u Prištini usvojiti naše žalbene razloge i ukinuti prvostepeno rešenje - istakao je advokat Miljković branilac M. R., koji će na pomenuto rešenje o pritvoru uložiti žalbu.

Inače, Nenad Rašić je ranije na konferenciji za medije rekao da je njegov sin povređen i da je zatražio od nadležnih organa da što pre reše slučaj i izrazio sumnju da napad ima političku pozadinu odnosno da je izvestio tužilaštvo da su možda političke izjave povod za tuču dve grupe mladića koja se dogodila u ponedeljak ispred škole u lapljem selu.

Međutim, prema navodima roditelja dece iz Lapljeg sela, takođe aktera , tuču su grupe mladića najavile preko društvene mreže a prethodna daleko blaža izbila je tri dana ranije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)