I RONIOCI PRETRAŽIVALI “FRISTAJLER": Pripadnici Belivukove ekipe zastrašivali vlasnike klubova, pa ih "čuvali" i rasturali drogu

E. H.

24. 02. 2021. u 22:06

PRIPADNICI beogradske policije u sredu su više sati "češljali" poznati splav "Fristajler" u okviru nastavka rasvetljavanja krivičnih dela, za koja je osumnjičena kriminalna grupa Veljka Belivuka, Velje Nevolje i Marka Miljkovića Mareta.

И РОНИОЦИ ПРЕТРАЖИВАЛИ “ФРИСТАЈЛЕР: Припадници Беливукове екипе застрашивали власнике клубова, па их чували и растурали дрогу

Policija sa psima tragačima pregledala splav / Foto Ž. Knežević

Prema nezvaničnim saznanjima, Belivuk i Miljković su organizovali obezbeđenje u ovom lokalu tokom prethodnih sezona, a na "udaru" će se narednih dana naći brojni prestonički restorani, splavovi i klubovi, koji su bili povezivani sa ovom ekipom, bliskom "kavačkom klanu".

Racija na poznatom novobeogradskom splavu, kod Ušća, započela je u jutarnjim satima. Nekoliko "marica" i interventnih patrola, punih pripadnika MUP Srbije, ušlo je na "Fristajler" u potrazi za dokazima. U jednom trenutku priključili su im se psi, specijalizovani za pronalazak narkotika, kao i kriminalistički inspektori.

Ipak, pravo iznenađenje, za građane koji su se okupili, bio je dolazak specijalaca, naoružanih dugim cevima, kao i ronilaca. Oni su ispod splava, koji leži na pontonima i metalnim buradima, pokušavali da dođu do materijalnih tragova.

- Belivukovo i Miljkovićevo obezbeđenje je brinulo o redu i miru tokom prethodnih sezona - navodi izvor "Novosti" blizak istrazi. - Ali, 90 odsto lokala u ovom gradu je bilo primorano da im plaća reket i zaštitu. Nije reč samo u "Fristajleru". Vlasnici nisu imali izbora. Bilo je ili da im dozvoliš da uđu, kao obezbeđuju, a u stvari je pravi razlog bio da rasturaju drogu, ili te nema. Nestaneš.

Mnoge gazde klubova su pristajale da im Belivukovi i Miljkovićevi momci obezbeđuju lokale, jer su pretnje, ucene i fizički napadi bili svakodnevni, sve dok ne bi popustili.

Foto Ž. Knežević

Od 4. februara kada su se Belivuk, Miljković i pripadnici njihove grupe našli iza rešetaka, policiji se javio veliki broj ljudi, koji su bili njihove žrtve. Gotovo da nije bilo poslovnog čoveka u Beogradu i Pančevu da se nije našao na njihovoj meti. Otimani su im stanovi, novac, automobili... Mnogi od njih iz straha za svoju i bezbednost porodice nisu ni prijavljivali iznude.

NA PUMPU SLALI RAZBOJNIKA

- Poznat je slučaj jednog vlasnika benzinske pumpe, kome su stalno slali maskirnog razbojnika, naoružanog automatom - prepričava nam jedan slučaj naš sagovornik. - Radnici su stalno bili u strahu i ostajao je svake noći bez para. To je trajalo sve dok ga nisu slomili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri