NIKADA SE NISU SVAĐALI, I TE VEČERI SU BILI ZAJEDNO: Novi snimak dokaz da je Ivana (22) ubio najbolji drug, ostaje pitanje - zašto?

Novosti online

27. 02. 2021. u 20:35

SUĐENjE za ubistvo Ivana Trifunovića (22) privodi se kraju, a tužilaštvo je došlo do snimka koji potvrđuje da ga je ubio osumnjičeni Damir Ibrahimović (20), njegov najbolji drug.

НИКАДА СЕ НИСУ СВАЂАЛИ, И ТЕ ВЕЧЕРИ СУ БИЛИ ЗАЈЕДНО: Нови снимак доказ да је Ивана (22) убио најбољи друг, остаје питање - зашто?

Foto: Fejsbuk

Pred Višim javnim tuzilaštvom u Beogradu 5. i 19. februara saslušani su otac ubijenog Ivana, kao i svedoci koji su bili prisutni na novogodišnjoj proslavi koja je prethodila tragičnom događaju.

U ovom trenutku čeka se medicinsko veštačenje na osnovu obdukcionog nalaza.

Iako taj ključni dokaz još nije iznet na sudu, u tužilaštvo je stigao snimak sigurnosnih kamera sa jednog od objekata u blizini mesta gde se dogodilo ubistvo. Na snimku se vidi kako Ibrahimović nožem ubada u srce nesrećnog mladića, odlazi, da bi se posle nekog vremena vratio na mesto zločina.

I nakon saznanja ko je ubica, ovaj događaj ostaće misterija, jer niko ne zna motiv zbog kojeg se odlučio da to učini i ubije druga sa kojim nikada nije bio u svađi i sa kojim je bio nerazdvojan.

- Porodica želi od suda i tužilaštva da sazna pravu istinu o učiniocu tog krivicnog dela, kao i motiv za njegovo ubistvo. Ukoliko se dokaze krivica osumnjicenog, za sta tuzilastvo ima nesumnjive dokaze, nejasan je motiv, s obzirom na to da su bili najbolji drugovi od najranijeg detinjstva. Nikad se nisu svađali, čak su i to veče na proslavi bili u odličnim odnosima i dobrom raspoloženju - izjavila je Slavka Babić, advokat porodice Trifunović.

Foto: M.Anđela

Mesto na kome je Ivan ležao krvav, a Damir ga hrabrio da izdrži

Prema njenim rečima, porodica i dalje ne može da se oporavi od šoka i pomiri sa onim što se desilo, posebno jer radi o "vrednom i poštenom momku koji nikome nikad ništa loše nije uradio".

Za ovo krivično delo predviđena minimalna kazna zatvora je 10 godina, dok je maksimalna kazna doživotna robija.

Ubistvo se dogodilo u noći između 13. i 14. januara, nakon što su se Ivan i Damir vratili sa novogodišnje proslave na kojoj su ili zajedno, u Ulici dr Ivana Ribara, samo nekoliko stotina metara od stana u kome je ubijeni živeo sa porodicom. Kada je otac nesrećnog mladića izašao ispred zgrade zatekao je sina krvavog kako leži na betonu, a pored njega je bio Damir koji ga je hrabrio da izdrži.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KAKO POBEDITI HEROIN: Priče iz hronike - Gost Novosti izlečenini zavisnik od droga Nebojša Jovanović (VIDEO)