SAD SVEDOCI BRANE MIKU: U Višem tužilaštvu nastavljena istraga protiv učitelja glume Miroslava Aleksića

S. J. M.

05. 03. 2021. u 22:00

PRED Višim tužilaštvom u Beogradu tokom ove nedelje započelo je saslušanje svedoka odbrane u postupku koji se vodi protiv vlasnika škole glume "Stvar srca", Miroslava Mike Aleksića.

САД СВЕДОЦИ БРАНЕ МИКУ: У Вишем тужилаштву настављена истрага против учитеља глуме Мирослава Алексића

Foto arhiva

Prema informacijama koje smo dobili, u prethodna dva dana iskaze je dalo pet svedoka, dok će u ponedeljak biti saslušana još dva.

Prema nezvaničnim informacijama, pred tužiocem je svedočilo troje učenika Aleksićeve škole, koji su je pohađali u periodu kada je u nju išlo i nekoliko devojaka koje su Aleksića prijavile za silovanja i nedozvoljene polne radnje. Jedan od svedoka je ranije, kako saznajemo, pohađao časove glume, a opširan iskaz je dala i majka deteta koje je bilo polaznik škole "Stvar srca".

Ovi svedoci su navodno opovrgli tvrdnje oštećenih devojaka, a neki su ispričali i da ih Aleksić nikada nije vređao. Kako nezvanično saznajemo, jedan od njih konkretno je naveo da devojka koja je optužila Aleksića da je silovao na odvojenim časovima glume svakog utorka, nikada nije ni išla na te časove i da Aleksić nju uopšte nije hteo da priprema za prijemni na Fakultetu dramskih umetnosti.

Aleksić se nalazi u pritvoru, koji mu je produžen do sredine marta. On se žalio da mu sud ne dozvoljava da dobija zapisnike iz tužilaštva, na osnovu kojih bi spremao odbranu, pa je apel uputio i zaštitniku građana, koji ga je pre dva dana i posetio u beogradskom Centralnom zatvoru.

Učitelja glume za silovanje prijavile su dve devojke, a još osam za nedozvoljene polne radnje. Prve koje su u javnosti obelodanile i pokrenule celu tu priču su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić. Ostale devojke ne žele da otkrivaju identitet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)