URSULINA DOSLEDNOST - Živadin Jovanović o dugom stažu Nemačke tokom kojeg radi na urušavanju naše države i naroda

Autorski tekst Živadin Jovanović

06. 11. 2023. u 08:00

SARADNIK francuskog predsednika De Gola, general Žan-Pjer Galoa, marta 2009. otkrio je srpskoj javnosti da je Nemačka više decenija radila na razbijanju bivše SFRJ da bi otcepljenjem nagradila Hrvate i Bošnjake, kao svoje saveznike u dva svetska rata, a istovremeno kaznila Srbe koji su doprineli njenim porazima. Na osnovu razgovora sa nemačkim ministrom odbrane, kasnije i finansija, Francom Džozefom Štrausom (CDU), general Galoa ocenjuje da je to bila strategija nemačke geopolitike.

УРСУЛИНА ДОСЛЕДНОСТ - Живадин Јовановић о дугом стажу Немачке током којег ради на урушавању наше државе и народа

Foto: Z. Knežević

Nemački ambasadori u Beogradu posle "demokratskih promena" 2000. Andreas Cobel, Tomas Šib, Volfram Mas su sistematski zloupotrebljavali gostoprimstvo Srbije i vređali njeno dostojanstvo izjavama protiv njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, sve do javne pretnje Cobela da će se Srbija, ukoliko ne prizna nezavisnost Kosova (i Metohije), suočiti sa zahtevima za otcepljenje Vojvodine, Sandžaka... General Galoa bi, verovatno, ponovo zaključio - i takve izjave su odraz dugoročne geopolitike ekspanzije Nemačke i kažnjavanje srpskog naroda.

Predsednica EK Ursula fon der Lajen je ovih dana u Prištini, izjavila da od Srbije očekuje "defakto" priznavanje (ilegalno otcepljenog) Kosova (i Metohije). Nije baš jasno da li je to stav EK kao institucija EU, ili je to njen lični zahtev. Nejasnoća nije bez značaja kad se zna da, kako tako, Fon der Lajenova predstavlja i Španiju, Slovačku, Rumuniju, Grčku i Kipar, dakle, i zemlje koje nisu, niti žele da priznaju jednostrano otcepljenje. Tu izjavu nije ponovila u Beogradu, možda, i zato što joj podsvest nalaže da se ne ponavlja na jednoj te istoj državnoj teritoriji. Bez većeg rizika, možemo pretpostaviti da je podrobnije govorila o perspektivi ubrzanja puta ka članstvu u EU, investicijama, donacijama i "boljem životu" u Srbiji, ako smo mudri, odgovorni i razumni, što će reći, ako postupamo prema njenim (nemačkim) očekivanjima.

Na sadašnji položaj Fon der Lajenova je došla sa dužnosti ministarke odbrane Nemačke sa liste CDU sa koje je, pre više decenija, na istoj dužnosti bio i Franc Džozef Štraus. (Posetio Albaniju u vreme Envera Hodže). Prilikom podnošenja programa EK 2019. Fon der Lajenova je naglasila da će se EK rukovoditi geopolitičkim interesima. Njena nedavna poseta tzv. Zapadnom Balkanu, u koji je, bez poštovanja geografije, smeštena i Srbija, potvrđuje doslednost Fon der Lajenove. I geopolitike Nemačke. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!