ŠOK

Branko Vlahović

29. 11. 2023. u 07:15

POSLE otrežnjujućeg intervjua Davida Arahamije, rukovodioca frakcije vla­dajuće partije Sluga naroda koji je pri­znao da se rat mogao zaustaviti u proleće 2022. godine i da su Rusi samo insistirali da Ukrajina nikako ne ulazi u NATO, ali je Zapad nagovorio Vladimira Zelenskog da nastavi sukob, na istom TV kanalu 1 + 1 usledila je još šokantnija informacija.

ШОК

Novosti

Na ekranu se pojavila vest da je za vreme rusko-ukrajinskog konflikta poginulo i nestalo bez traga 1.126.652 ukrajinskih vojnika i oficira.

Vrlo brzo su reagovali iz predsedničke administracije, pa je vest povučena jer se navodno radi o štamparskoj grešci. Uredništvo TV kanala se izvinilo, ali vlasti nisu rekle koja je tačna brojka poginulih i nestalih na frontu. Novinari tvrde da su takvu informaciju dobili iz vojnih izvora.

Naravno da je šokantna vest izazvala mnogo komentara, tim pre što je televizija 1 + 1 u vlasništvu ukrajinskog oligarha Igora Kolomojskog koji je sada u zatvoru. On je, inače, bio glav­ni sponzor Zelenskog u predsedničkoj izbornoj kampanji.

Generalštab ukrajinske vojske je 30. januara 2023. godine doneo naredbu u kojoj se kaže da su brojke o ljudskim gubicima vojna tajna. Zelenski je više puta govorio da se o tačnom broju pogi­nulih i ranjenih može govoriti tek kada se okonča rat.

I u novembru 2022. godine vlasti u Kijevu su demantovale izjavu evrokomesarke Ursule fon der Lajen koja je rekla da je poginulo 100.000 ukrajinskih vojnika. Ona se kasnije pravdala da je bila pogrešno informisana. Bivši savetnik nekadašnjeg američ­kog predsednika Donalda Trampa Daglas Mekregor govori da je poginulo oko 400.000 pripadnika ukrajinskih oružanih snaga.

Bez obzira na to što obe strane skrivaju službene podatke o broju poginulih i ranjenih, nesporno je da je ta brojka velika i zastrašujuća. To se vidi po tome kako se brzo šire groblja sve­žim humkama. U svakom slučaju, tragedija se ne može sakriti od rodbine i prijatelja onih koji se nikada neće vratiti kućama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu