NEĆE MOĆI: Vanzemljaci, Bosanci, i fantomi

Filip Rodić

24. 12. 2023. u 13:14

KAKO su pripadnici naše "intelektualne elite" koji s prezirom Branimira Nestorovića i ljude s njegove liste nazivaju teoretičarima zavere i sami postali teoretičari zavere? Šta predstavlja veću pretnju po srpsku demokratiju, vanzemaljci ili vanzemljaci? Ili Berlin i Vašington?

НЕЋЕ МОЋИ: Ванземљаци, Босанци, и фантоми

Foto Z. Jovanović

Društvene mreže: Hejteri i teoretičari zavere vraćeni na Tviter - naslov je pod kojim je srpska ispostava britanskog javnog servisa, Bi-Bi-Si na srpskom, početkom godine lamentirao nad odlukom novog vlasnika ove društvene mreže Ilona Maska da proglasi "opštu amnestiju" u tom delu virtuelnog sveta. "U ekskluzivnom istraživanju, Bi-Bi-Si monitoring je analizirao više od 1.100 zabranjenih naloga na Tviteru koji su vraćeni pod novim vlasnikom Ilonom Maskom. Više od trećine postavlja problematičan sadržaj na platformu - većina njih otkako se vratila", naveli su oni. "Problematičan", naravno, iz ugla britanske krune i ostatka establišmenta Kolektivnog zapada.

Među onima za koje je Bi-Bi-Si utvrdio da su postavljali "problematičan sadržaj" bilo je "više od sto naloga" koji su "širili lažne i obmanjujuće tvrdnje o izborima i njihovom ishodu" tako što su "pogrešno tvrdili da je Donald Tramp 'ubedljivo pobedio' na predsedničkim izborima 2020. godine u SAD". "Neki od Trampovih sledbenika čak su proslavljali povratak na Tviter objavama u kojima su ponavljali lažne tvrdnje o izbornim rezultatima", zgrožen je bio britanski javni servis.

Ukratko, mnogo ste glupi i krezubi ako ne verujete u besprekornost američkih izbora, ali i ako sumnjate u to da je Džona Kenedija sam ubio Li Harvi Osvald, da je Sadam Husein više bio umešan u terorističke napade na Njujork i Vašington 11. septembra 2001. od CIA, da Amerikanci nisu imali tajne laboratorije u Ukrajini, ili da su nas '99. bombardovali da bi sprečili genocid nad Albancima.

Istovremeno, mnogo ste pametni i svezubi ako verujete da su se 17. decembra u Beogradu pojavili Prvi krajiški korpus, Istočnobosanski, Sarajevsko-romanijski i Drinski ukupne snage 40.000 ljudi naoružanih olovkama i ličnim kartama sa fiktivnim adresama koje ni sami ne znaju (ni to nisu mogli da nauče, jer su to sve "glupi Bosanci", odnosno "Bosančuge") odlučni da za sendvič i hiljadarku zagorčaju život "finim, uglađenim i obrazovanim Beograđanima" tako što će glasati za "diktatora Vučića". Da je "Risto iz Foče" potukao "Srđana s Vračara".

Mnogo ste pametni i svezubi ako mislite da je izbore u Americi nemoguće pokrasti, a da se ovde to tako glupo radi da se na izborne liste stavljaju potpisi čuvenih ljudskopravaških aktivistkinja i novinarki, ili da se opozicionim aktivistima (kojima BIA uvaljuje prostitutke, ugurava kokain u nos i snima ih) na "gajbu" prijavljuju fantomski birači, i glasa fotokopiranim glasačkim listićima.

U suštini, uverenje da je opozicija u Srbiji toliko jaka, da je ova vlast na izborima može pobediti samo "masovnom izbornom krađom", pomoću (preko)drinskih divizija i fantomskih birača bi se samo po sebi moglo nazvati teorijom zavere za svezube. Kako vam zvuči ideja da je beogradska "Arena" centrala tajnog društva iz koje se preraspoređuju legije fantoma da idu i glasanjem ukradu slobodu "pravih Beograđana"? Dodajmo tome da je snimak za koji se tvrdilo da je dokaz ovih zakulisnih radnji i koji se vrteo po "televizijama bez nacionalne frekvencije" falsifikat u režiji Zdravka Ponoša i njegovih aktivista. Neću vas pitati šta vam zvuči uverljivije - teorija po kojoj su snimci sletanja na Mesec lažni, ili teorija da je nevidljiva armija iz Republike Srpske 17. decembra poharala žitelje Singidunuma.

Mnogo se ovih dana govorilo i o "organizovanoj migraciji birača". Ima jedna, kako je nazivaju, teorija zavere koja mnogo podseća na ovo. Radi se o priči o velikoj zameni stanovništva koja se širi Zapadom poslednjih decenija. U suštini, reč je o tezi prema kojoj je oligarhija odlučila da autohtono belo stanovništvo zameni iskorenjenim obojenim radnicima koji se neće mnogo pitati i koji neće tražiti veće plate i slične beneficije. Ako pitate današnje pristalice teorije o "organizovanoj migraciji birača", oni će vam reći da se radi o čistoj budalaštini i da su migranti dobrodošli. Otvorena su vrata za Avganistance, ali Srbe iz Srpske, ili Beograđane iz Grocke treba eliminisati.

Interesantan je i momenat u kojem od "Beograđana iz Grocke" brane "Beograđani" iz Pančeva, Trstenika, Vranja, Užica, Kruševca. Nije li to "organizovana migracija birača"? Kako reče jedan profesor Fakulteta muzičkih umetnosti, inače "ponosni stanovnik Starog grada", neka se ovi iz "selišta u okolini Beograda sami dave u svom kalu, bez nas". Dodao bih "koji smo tu još od pterodaktila". Inače, čovek je rođen u Nišu, ali to krije kao zmija noge i tog "detalja" nema ni u jednoj njegovoj biografiji.

Ispade da je, zapravo, "Risto iz Foče" u Beogradu potukao "Srđana iz Kruševca", ali "Srđan iz Kruševca" tvrdi da nije izgubio, iako se sav plavi, pa traži podršku pomoćnih sudija iz legije stranaca koji su posmatrali ove izbore u ime OEBS, Evropskog parlamenta, američke ambasade" (Preko)drinski korpus (opet) pobedio Vražju diviziju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!