Sena

S. MIŠLjENOVIĆ

08. 02. 2024. u 07:00

KOLIKI je pravni cirkus suđenje predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku u Sudu Bosne i Hercegovine, a zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita, visokog predstavnika u BiH kojeg RS ne priznaje, javnost ima priliku da vidi na svakom novom ročištu na kojima se Dodik uredno pojavljuje.

Сена

Novosti

U startu se znalo da je proces politički montiran, jer su Šmit i zapadne ambasade pošto-poto hteli da vide Dodika na optuženičkoj klupi samo zato što uporno odbija da igra kako oni sviraju.

Međutim, malo ko je očekivao da će kroz ovaj slučaj javnost moći uživo da posmatra potupunu propast pravosudnog sistema BiH i da svedoči o njegovoj potčinjenosti Bošnjacima i strancima. I to već postaje ozbiljan problem i za strance i za Bošnjake. Dodik je u više navrata poručio da ide na suđenje kako bi pokazao koliko su Sud i pravosuđe BiH nakaradni, i potpuno je bio u pravu. Nakon što je sudija Mirsad Strika digao ruke od suđenja i setio se da ide u penziju nakon samo par ročišta, u njegovu stolicu uskočila je sudija Sena Uzunović.

I to bez ikakve najave Dodikovoj odbrani. Samouvereno je naredila čitanje optužnice, tužiocu govorila koje delove da čita, a šta da preskoči. Njena samouverenost se izduvala kao balon samo dan nakon ročišta, kada se pojavila informacija da je bila pripadnik tzv. Armije BiH za vreme rata u Bosni i Hercegovini, i to kao zamenik komandanta u 5. Brdskoj brigadi iz Neretvice. Uzunovićeva je kao pripadnik tzv. Armije BiH u Vojnoj jedinici 045 provela čak 576 dana. Uz sve ovo, poznata je i po tome da je kao deo tima BH tužilaca u slučaju "Dobrovoljačka ulica" tražila da se ne podigne optužnica pod izgovorom da se tu "ne radi o ratnom zločinu" .

Ima toga još, jer je Uzunovićeva bila i u timu tužilaca koji je pre nekoliko godina pakovao Dodiku optužnicu za narušavanje ustavnog poretka?! Znači, lideru Srpske sudi osoba koja mu je spremala optužnicu, koja negira zločin nad Srbima i bila je pripadnik tzv. Armije BiH?! Izreka - kadija te tuži, kadija ti sudi - ovim je podignuta na viši nivo. Šator je podigao Šmit, nastupa i Sena, cirkus je otvoren..

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)