NEĆE MOĆI: Profesorka pod žigom zveri

Filip Rodić

26. 07. 2020. u 07:39

Kako je borba za nezavisnost Kosova Radini Vučetić važnija od svih proklamovanih univerzalnih vrednosti poput ljudskih prava i sloboda, i kako predaja "srca Srbije" može biti opravdanje za diktaturu

Komentari (7)

Dragho Vasiljević

26.07.2020. 13:02

Živio ti nama. Samo napred. Drži se tako. Ja neznam do tebe da se tako neko iskreno i hrabro borio za našu teritoriju koja se cepa. Koju prodaju plaćene izdajice? Ti si jedini koji otvireno, pravilno, lepo, umjetnički tačno kažeš. Bolje nego politički. Do danas nismo imali nekog političara koji se mogao izboriti protiv Neprijatelja, Izdajica i plaćenika Srba. Pametnjakovića koji za pare prodaju i ćaću? Ja pišem Knjigu. Već sam napisao 163 stranice. u toj mojoj Knjizi sam razradio Titov "Genocid" u Miru. Koji nam je izvojevao. Navodno On. Dočekao je slobodu kao svi u Svetu koju je donio Rus??? Ameri slave 75 godišnjicu pobede fašizma. A spasili su Fašizam i Ustaše sa pomoću Titove politike. Njegovom Floskulom "Ne pričaj ništa o Ratu". Njegove UDBE i Rankovića? Kada je uglavio Kurta Walhajma u OUN onda je izdignut u Visine svetske ljestvice. Odatle počinju da slave Ustaše u Geterorgu neku pobedu??? Ovo nisam smio da pišem dok sam bio mlad. a bio sam sve među njima u Geteborgu. Sada se ne plašim u 90-toj godini života. Ti mene razumeš Falati. Ako možeš dođi kod mene da popričamo malo dok sam još Živ???

Jana

26.07.2020. 15:08

I kralj ujedinitelj je branio Srbima na Kosmet. Tito je bar napravio državu u kojoj je većina dobro i mirno živela skoro 50 godina. To nije pošlo za rukom nikome drugom na ovim prostorima pa ni Sulejmanu.

Talaj

26.07.2020. 19:03

@Jana - Ako zanemarimo da niste pročitali ili niste dobro shvatili poslednje tri rečenice komentara uvaženog g.Rodića, mogu samo da na sve to dodam da je Tito što se tiče upropaštavanja Srbije dovršio ono što su počeli Karađorđevići. Da ne dužim, zaboravimo i Goli otok, i guranje Jasenovca "pod tepih", posleratni teror itd., ostaje nepobitno da Broz nije rešio "samo" dva pitanja te države kojom je rukovodio 35 godina: NACIONALNO i EKONOMSKO. Zašto nacionalno, zato jer je izjednačio zločince i žrtve, na štetu Srba upravo pomenutim "guranjem pod tepih" Jasenovca i drugih zločina ustaša i njihovih saradnika, što je neoustašama dalo krila 90-ih da razbiju Jugoslaviju. Ekonomski, izgradio je mnogo sa otetim, dobijenim (nepovratnih 20 mldi dolara od Amerike od 1949-69. za suprotstavljanje SSSR-u) i pozajmljenim, ali je ekonomija pukla posle njegove smrti i pada Berlinskog zida ("drži vodu dok majstori odu"). Na poremećenoj ekonomiji rušitelji SFRJ razbuktali su nerešeno nacionalno pitanje, i ode tzv."veliko Titovo delo i lep život" u ništa!

Drago Vasiljević

26.07.2020. 22:22

Moram da dodam kada već govorimo o njegovom Genocidu nad Srbima? 1.) Ubio je 70 nemaca da oni ubju 7000 Srba pa kada nisu imali dovoljno Odrasli izveli su Decu i prpfwesore. 2.) Dogovorio se sa Nemcima da pobiju Romanince Srbe Proletere 90 sviju i reskirao je i Čiču. ısto kao i Sremski Front 13000 srpski dečaka poslao na livadu da izginu? Pa 7 Sekretara SKOJa. Imam još puno toga ali ovo sada da znate da je on bio gori od Paveliča. A prestavljen kao najbolji Presednik pa Doživotni. Lepo. Ali Izaćiće istina na asvetlo Dana. Neće on biti kako je bio u Svetu???

Mišo

26.07.2020. 23:02

Jugoslovenstvo i titoizam su satrapski uništavali i srpski identitet i državu. Kada je Broz doneo svoj ustav 74 mnogi su mu se Srbi požalili da je sveo Srbiju na Beogradski pašaluk a on im je prkosno odgovorio : " Da baš to i hoću" e to su kadrovi koje nam je Broz ostavio da završe njegov trasirani put propasti Srbije.