SRBIN NA OBELEŽAVANJU “OLUJE”: Sada je potrebniji zdrav mozak i čist razum, nego jak želudac

Dragutin STEVANOVIĆ

31. 07. 2020. u 11:38 >> 11:38

Kakav će boljitak imati Srbi u Hrvatskoj od toga što će se Milošević pojaviti u Kninu?

СРБИН НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ “ОЛУЈЕ”: Сада је потребнији здрав мозак и чист разум, него јак желудац

Novosti

MOŽDA se hrvatska vrhuška sprema da ove godine, sa kninskog trga, progovori o nevinim srpskim žrtvama, proteranim životima, otrgnutim detinjstvima, teroru nad starima koji nisu hteli da beže sa svog praga...

Možda će i Ante Gotovina, kome se sudilo u Hagu, pognuti glavu i priznati da je i pod njegovom komandom počinjen organizovan progon čitavog jednog naroda...

Kada bi ovo bio scenario, mnogi Srbi, bez obzira na to gde se nalaze, poželeli bi da ove godine budu u Kninu, na obeležavanju "Oluje". Ali, Zagreb će i sada slaviti godišnjicu "veličanstvene vojno-policijske akcije", s tim što su sada bili uporni u pozivima Srbima da im se pridruže. Kolebanja su ih samo ohrabrila.

Novoizabrani potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević, koji je došao na funkciju kao predstavnik Srba - najavljuje premijer Andrej Plenković - ići će na proslavu u Knin!

- Ako je moj dolazak gest, imam želudac za svaku vrstu gesta za koju smatram da bi poboljšala status moje zajednice - govorio je Milošević prethodnih dana.

Puno uvažavanje i divljenje zaslužuju naši sunarodnici koji već decenijama biju bitku za opstanak na KiM, u Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Hrvatskoj... I nema ljutnje, kad, pritisnuti mukama, kažu: "Lako je srbovati iz Beograda." Razumemo. Samo ne razumemo kakav će konkretno boljitak imati Srbi u Hrvatskoj od toga što će se Milošević pojaviti u Kninu? Kako će to oterati košmare preživelih iz izbegličke kolone od 250.000 ljudi?!

Milanoviću, Plenkoviću i ostalima u Zagrebu treba makar jedan Srbin da bi oprali mračan istorijski dan. Da trajno udare pečat "odobreno" na Tuđmanovu naredbu da "hrvatske snage treba da nanesu takve udarce da Srbi praktično nestanu".

Zato je političkim predstavnicima Srba u Hrvatskoj sada bio mnogo potrebniji zdrav mozak i čist razum nego jak želudac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024