HOĆE LI PRESTATI NJENE MUKE: Nastavlja se životna drama Branke Milić

VELIŠA KADIĆ

14. 08. 2020. u 09:52

I sve ovo vreme nijedno udruženje ili nevladina organizacija, sigurne ženske kuće, ne reaguju na životnu dramu kroz koju prolazi Branka

ХОЋЕ ЛИ ПРЕСТАТИ ЊЕНЕ МУКЕ: Наставља се животна драма Бранке Милић

Novosti

BRANKA Milić (66) iz Novog Sada, majka i baka, po zanimanju građevinski inženjer, već četiri godine proživljava torturu u Crnoj Gori. Ova žena, koja je u prvostepenoj presudi Višeg suda u Podgorici osuđena na tri godine zatvora zbog pokušaja "državnog udara" 16. oktobra 2016, dane i noći provodi u protvoru. Od neugledne spuške samice, sa jednim prozorčićem, bez ventilacije i konstantnom neonskom svetlošću, bez podloge za dušek, bez stola, sa nužnikom koji nije izdvojen iz sobička od šest kvadrata, pa do zgrade Ambasade Srbije u Crnoj Gori gde je spas našla od progona sudskih vlasti i groteskne optužnice.

Kao srčani bolesnik nije imala adekvatnu negu i nije bila smeštena u zatvorsku bolnicu u Spužu i pored mnogobrojnih zahteva. Srpski Asanž, kako su je prozvali njeni prijatelji, već 21 mesec boravi u diplomatskom predstavništvu Beograda.

U međuvremenu Brankino zdravlje se pogoršalo pa ju je uz visoki krvni pritisak snašao herpes, a prilično je otečena po telu, dok teško izgovara reči. Sve je to posledica lošeg psihičkog stanja izazvanog torutom organa vlasti u Crnoj Gori, kao i dugotrajnog boravka u zatvorenom prostoru i ekstremnih vrućina.

I sve ovo vreme nijedno udruženje ili nevladina organizacija, sigurne ženske kuće, ne reaguju na životnu dramu kroz koju prolazi Branka.

- Ćeraj tu stoku iz Crne Gore - apeluje Milov depeesovac Nenad Vujošević.

Ako se može naći olakšavajuća okolnost u ovoj situaciji jeste da je Branka sigurna u Ambasadi Srbije i da ne može biti uhapšena bez saglasnosti Beograda.

- Samo me mrtvu odavde mogu izneti - poručila je više puta Branka.

Bojimo se da je režim u Podgorici svesno ubija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju