HOĆE LI PRESTATI NJENE MUKE: Nastavlja se životna drama Branke Milić

VELIŠA KADIĆ

14. 08. 2020. u 09:52

I sve ovo vreme nijedno udruženje ili nevladina organizacija, sigurne ženske kuće, ne reaguju na životnu dramu kroz koju prolazi Branka

ХОЋЕ ЛИ ПРЕСТАТИ ЊЕНЕ МУКЕ: Наставља се животна драма Бранке Милић

Novosti

BRANKA Milić (66) iz Novog Sada, majka i baka, po zanimanju građevinski inženjer, već četiri godine proživljava torturu u Crnoj Gori. Ova žena, koja je u prvostepenoj presudi Višeg suda u Podgorici osuđena na tri godine zatvora zbog pokušaja "državnog udara" 16. oktobra 2016, dane i noći provodi u protvoru. Od neugledne spuške samice, sa jednim prozorčićem, bez ventilacije i konstantnom neonskom svetlošću, bez podloge za dušek, bez stola, sa nužnikom koji nije izdvojen iz sobička od šest kvadrata, pa do zgrade Ambasade Srbije u Crnoj Gori gde je spas našla od progona sudskih vlasti i groteskne optužnice.

Kao srčani bolesnik nije imala adekvatnu negu i nije bila smeštena u zatvorsku bolnicu u Spužu i pored mnogobrojnih zahteva. Srpski Asanž, kako su je prozvali njeni prijatelji, već 21 mesec boravi u diplomatskom predstavništvu Beograda.

U međuvremenu Brankino zdravlje se pogoršalo pa ju je uz visoki krvni pritisak snašao herpes, a prilično je otečena po telu, dok teško izgovara reči. Sve je to posledica lošeg psihičkog stanja izazvanog torutom organa vlasti u Crnoj Gori, kao i dugotrajnog boravka u zatvorenom prostoru i ekstremnih vrućina.

I sve ovo vreme nijedno udruženje ili nevladina organizacija, sigurne ženske kuće, ne reaguju na životnu dramu kroz koju prolazi Branka.

- Ćeraj tu stoku iz Crne Gore - apeluje Milov depeesovac Nenad Vujošević.

Ako se može naći olakšavajuća okolnost u ovoj situaciji jeste da je Branka sigurna u Ambasadi Srbije i da ne može biti uhapšena bez saglasnosti Beograda.

- Samo me mrtvu odavde mogu izneti - poručila je više puta Branka.

Bojimo se da je režim u Podgorici svesno ubija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu