Kad se pomisli da će biti stavljena tačka, desio se obrt

10. 09. 2020. u 11:23

Ubistvo Slavka Ćuruvije. Taman kad se pomislilo da će na ovaj slučaj biti stavljena tačka, da će pravda biti dostignuta i da će poslatom porukom javnost konačno biti umirena, desio se obrt.

Кад се помисли да ће бити стављена тачка, десио се обрт

Novosti

UBISTVO Slavka Ćuruvije. Taman kad se pomislilo da će na ovaj slučaj biti stavljena tačka, da će pravda biti dostignuta i da će poslatom porukom javnost konačno biti umirena, desio se obrt.

Ukinuta je prvostepena presuda četvorici pripadnika Državne bezbednosti, koji su osuđeni za njegovo ubistvo. Ključna teza na kojoj je odluka pala je što je Specijalni sud, mimo okvira optužnice, uveo N. N. lice, koje je pucalo u Ćuruviju, iako je tužilaštvo tvrdilo da je egzekutor bio pripadnik DB Miroslav Kurak. Na to je još N. N. označen i kao osoba koja je naručila Ćuruvijinu likvidaciju, pa se ne zna da li je to ista ili neka druga osoba. Da li je nalogodavac ili "pucač"?

Zamešateljstvo u obrazloženjima zaključaka osuđujuće presude dovelo je samo do toga da će se ponovo suditi nekadašnjim pripadnicima Državne bezbednosti Radetu Markoviću, Milanu Radonjiću, Ratku Romiću i Miroslavu Kuraku, koji je u bekstvu.

Ovaj slučaj, za koji je država obećala da će ga bez kompromisa rešiti, ponovo ulazi na staze mahinacija. Na njega se baca još jedan sloj prašine i nedoumica. Otvaraju se teorije zavere da li je N. N. lice namerno ubačeno kako bi presuda pala ili je to ispravna odluka s obzirom na to da je sudsko veće većinski poverovalo rečima Branke Prpe, koja je jedina gledala ubicu u oči, a, kako je rekla, to nije bio Kurak. Ona je na slici kao atentatora prepoznala jednog pripadnika JSO, koji je ubijen krajem 2000. godine.

Više od decenije vođena je istraga, pet godina je trajalo suđenje, ispitano je više od 140 raznih svedoka, pregledano mnoštvo dokumenata i na kraju, posle 21 godine, zaključak je - ne zna se ko je ubio novinara Slavka Ćuruviju.

To je naredilo N. N. lice, a u leđa mu je pucala N. N. osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda