BRUKA TUŽILAŠTVA I SUDA: “Kredibilni svedok” Sinđa ogolio farsu oko “državnog udara”

Veliša Kadić

29. 09. 2020. u 12:09

Ne postoji sud na planeti koji bi ovakvog svedoka prihvatio za kredibilnog

БРУКА ТУЖИЛАШТВА И СУДА: “Кредибилни сведок” Синђа оголио фарсу око “државног удара”

Novosti

UZDANICA crnogorskog tužilaštva u grotesknom procesu "državni udar" - Saša Sinđelić, odlukom Županijskog suda u Vukovaru konačno je raskrinkan. Ovaj "kredibilni svedok", kako se navodi u presudi, ubio je farmera Marka Fotisa, potom mu ukrao traktor i s njime pobegao u Srbiju.

Njegove lažne izjave pred većem Višeg suda u Podgorici zagorčali su živote opozicionim liderima u Crnoj Gori, ali i državljanima Srbije i Rusije koji su okrivljeni za nešto što nisu učinili. Tokom procesa tužilaštvo Milivoja Katnića prikrivalo je identitet Sinđelića, kamuflirajući ga kao imenom izvesnog Aleksandra. Prethodno je isti taj Katnić osumnjičio Sinđu da je vođa kriminalne grupe koja je trebalo da napravi haos u Podgorici u noći parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016, da bi ne zadugo Sinđelić bio doveden u glavni grad Crne Gore gde je dobio status svedoka saradnika!

- Ne postoji sud na planeti koji bi ovakvog svedoka prihvatio za kredibilnog, upozoravali su iz Demokratskog fronta. Jer, ako je Specijalno državno tužilaštvo znalo koga proglašava svedokom saradnikom, onda je trebalo na odgovornost pozvati prvog u tom timu - Katnića!

Ukoliko nije znao o kome se radi, onda to govori o njegovoj nesposobnosti da obavlja odgovornu funkciju i zbog toga je trebalo da bude razrešen. O ovom slučaju ćutala je i Vesna Medenica, predsednica Vrhovnog suda Crne Gore. Ako ništa, a ono nije smela zbog člana 130 Krivičnog zakonika po kojemu se Sinđeliću morao oduzeti status svedoka saradnika. Druga je priča da li su se u celu farsu uključile određene službe NATO, kao i susedne Hrvatske, i to u vreme kada je trebalo pošto-poto ugurati Crnu Goru u tu vojnu alijansu. A, znamo, ceo državni aparat bio je upregnut ka tom cilju. Gazili su, kao što vidimo, i preko mrtvih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)