GUBITNIČKI DUEL TRAMPA I BAJDENA; Okršaj vremešnih boksera koji žele da sve reše nokautom

Nebojša Stanković

02. 10. 2020. u 12:09

Izgubili su svi oni, u Americi i širom sveta, koji su verovali da će imati razmenu ideja, da će čuti viziju razvoja najmoćnije zemlje sveta

ГУБИТНИЧКИ ДУЕЛ ТРАМПА И БАЈДЕНА; Окршај времешних боксера који желе да све реше нокаутом

Novosti

POSLE prvog sučeljavanja pred kamerama dvojice pretendenata na mesto američkog predsednika jasno je postalo samo ko je gubitnik onoga što je trebala da bude debata, a postalo mesto niskih strasti i uvreda.

Izgubili su svi oni, u Americi i širom sveta, koji su verovali da će imati razmenu ideja, da će čuti viziju razvoja najmoćnije zemlje sveta koja kao takva ima obavezu da prokrči put i drugima.

Jer, umesto toga, imali smo brutalni verbalni obračun, reči koje ujedaju, razmenu uvreda, upadice, nazivanje "klovnom" i "Putinovim kučetom" suparnika, zadiranje u najbolnije porodične odnose. Ako je uvertira u vidu zahteva da se jednom od kandidata pregledaju uši ne bi li se otkrilo da mu neko šapuće, nagoveštvala haos, onda je verbalni obračun Donalda Trampa i Džoa Bajdena prerastao u okršaj dvojice vremešnih boksera koji žele da sve reše nokautom koji će protivnika ostaviti prikovanim za patos. Ako je moguće, zauvek.

U ovoj nazoviraspravi, označen je krah i kraj svake ideologije. Dobili smo potvrdu dominacije rijaliti vremena u kojem živimo, instant doba koje više ceni ovakav bezidejni spektakl negoli "starovremensko" insistiranje na činjenicama i istini.

Pojedini mediji su ovu debatu ocenili kao katastrofu i "verovatno najgoru u američkoj istoriji", iako je voditelj rekao da je "ovo bilo interesantnih sat i po". Doduše, da se viđene "zanimljivosti" ne bi ponovile, najavljene su promene za sledeći duel, disciplinovanje učesnika, mogućnost isključivanja mikrofona ne bi li se normalnost vratila i uveo red.

Dakle, sve to se radi zbog ponašanja učesnika debate od kojih će jedan biti budući predsednik Amerike i lider najveće planetarne sile. Trebaće nam puno sreće za život u takvom svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)