ŠABAČKI VAŠAR: Badava uzimaju olovke u ruke treći put

ALEKSANDRA DELIĆ

03. 10. 2020. u 07:26

Šapčanima je bilo jasno da lokalni šerif Nebojša Zelenović, čija "ekipa" opstaje na vlasti pune dve decenije, neće prihvatiti poraz koji se nazirao

ШАБАЧКИ ВАШАР: Бадава узимају оловке у руке трећи пут

Novosti

NADALEKO čuveni šabački vašar nije održan zbog pandemije virusa korona, ali ta ista okolnost ni na koji način nije ometala izborni vašar da traje gotovo čitave godine. Počelo je sa prvim danima marta, pri podnošenju odborničkih lista. Iako je SNS prvi predao potpise, bukvalno preko noći, već usvojena lista naprasno je poništena, a naprednjaci su pravdu morali da potraže na sudu.

Već tada, Šapčanima je bilo jasno da lokalni šerif Nebojša Zelenović, čija "ekipa" opstaje na vlasti pune dve decenije, neće prihvatiti poraz koji se nazirao. Ali, ono što je usledilo niko nije mogao da sanja. Zelenoviću su puna usta demokratije bila i u kampanji i 21. juna, kada se zahvalio Šapčanima što su učestvovali na "jedinim slobodnim izborima u zemlji". A posle brojanja, kada se ponovo obratio javnosti, žalio se da je, navodno, pokraden.

Malo je ko u Šapcu mogao da pretpostavi da će ovdašnja Gradska izborna komisija poništiti izbore na svih 100 birališta, iako tokom izbornog dana nije bilo nijedne primedbe. Ali, i to se dogodilo. Ipak, Upravni sud donosi odluku da izbore treba ponoviti na 27 biračkih mesta. Međutim, umesto da požuri i dokaže tu navodnu izbornu krađu, Zelenović uvodi vanrednu situaciju i blokira proces sve do septembra. Tada mu se opet nije svidelo što je izgubio, pa je tražio - još glasanja?!

Treći put, danas, Šapčani su uzeli olovke i glasačke listiće u ruke. Biračko pravo na pet biračkih mesta, može da iskoristi nas 5.829. Ne možemo da promenimo apsolutno ništa. Jasan je raspored snaga u lokalnom parlamentu i SNS ima apsolutnu vlast. Sve je odavno rešeno, ali i dalje traje. I podseća na ono čuveno - hoćemo li u Šabac na vašar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)