BORBA ZA OPSTANAK I OGNJIŠTA: Kao u Karabahu, i Srbi su samo hteli da ostanu tamo gde su oduvek živeli

Dragan Vujičić

05. 10. 2020. u 12:00

U ime prava države na teritorijalni integritet "obrisani" smo iz Hrvatske i iz Federacije BiH, a onda smo u ime prava naroda na samoopredeljenje "očišćeni" i sa našeg Kosmeta

БОРБА ЗА ОПСТАНАК И ОГЊИШТА: Као у Карабаху, и Срби су само хтели да остану тамо где су одувек живели

Novosti

KADA se sudare dva prava - naroda na samoopredeljenje i države na teritorijalni integritet - bukne Nagorni Karabah.

Za Srbe je bilo i gore. U ime prava države na teritorijalni integritet "obrisani" smo iz Hrvatske i iz Federacije BiH, a onda smo u ime prava naroda na samoopredeljenje "očišćeni" i sa našeg Kosmeta.

Janus je jedino autentično rimsko božanstvo koje zapadna kultura nije nasledila iz antičke mitologije. Bog sa dve glave. Janus simbolizuje otvaranje vrata, početak, januar se zove po njemu. To nije sve.

Janus je božanstvo sa dva lica. Čovek, opet, nije "dizajniran" da se suoči sa Janusom, jer ovaj, jedan dan pokazuje jedno lice, drugi dan drugo, a oba se okreću pod jednom upravljačkom glavom. Ketrin Ešton, Federika Mogerini, Miroslav Lajčak, sa kojima se gledamo dok pričamo o našem Kosmetu, glave su tog "dvostrukog stanja". Duboke države.

Predsednik Srbije u subotu je rekao zašto je protiv zamrznutog konflikta oko južne srpske pokrajine. Zbog Karabaha! Prethodno je u SAD razgovarao sa "prvom" glavom sveta, u Moskvi i u Pekingu susretao se licem u lice sa drugim glavama moći.

Držanje glave u pesku svojstveno je nojevima, ne ljudima.

I zato se na Vučića ljute i grde ga, sve "glave dubokog stanja", od Brisela, preko bivših u Beogradu, do ljudi iz nekadašnje administracije Vašingtona. Berlin najviše. Ne čudi. U prevodu na srpski, Zigfrid, vrhovni nemački bog, znači "mir stečen pobedom".

Trocki je davno rekao da su Srbi na svojoj koži dobro osetili maksimu: "Možda vas rat ne zanima, ali rat se zanima za vas". Zato Januse treba gledati u oči, jer nas rat stvarno ne zanima!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024