Čaura

Dragutin Stevanović

06. 10. 2020. u 11:42

KADA Bojana i Predrag Vuksanović, iz Plemetine kod Obilića, ispraćaju decu u školu, ne pitaju ih da li su spakovali sve knjige, sveske, jesu li poneli opremu za fizičko...

Чаура

Novosti

"Preslišaju" ih u koje kuće rođaka i prijatelja da pobegnu ako im put do doma prepreče provokatori.

Tako je i pre neki dan osmogodišnji Martin uspeo da izbegne otmicu kada su četvorica muškaraca pokušala da ga uvuku u automobil... Prethodno su se i njegova dva brata našla u istoj situaciji. Svi slučajevi su prijavljeni policiji, napadači su i dalje na sigurnom, a porodica u još većem strahu.

Zebnja je okovala i žitelje Donje Brnjice, nadomak Prištine. Na grupu dece od 14 do 16 godina pucano je dok su se predveče družili u školskom dvorištu, jedinom mestu gde su dosad mogli da se okupljaju. Sve su zabeležile sigurnosne kamere, i trenutak kad jedan od napadača šutira devojčicu, i momenat kad drugi repetira pištolj i - puca.

Taj pucanj u školskom dvorištu odjeknuo je kao opomena svim preostalim Srbima na Kosovu i Metohiji. Podsetio ih je na Goraždevac, Staro Gracko... Na sve nerasvetljene zločine zbog kojih su albanski zločinci s vremenom postajali sve "hrabriji". Zato su početne mehanizme pritisaka na Srbe - pljačkanje, paljenje kuća, otimanje stoke - s vremenom usavršili i zamenili mnogo perfidnijim. Sada sve češće udaraju na - decu.

- Šta treba da se dogodi da bi bezbednosne strukture i svi na svetu shvatili koliko su Srbi na Kosovu i Metohiji nezaštićeni - pita Mladen Đošić, iz Donje Brnjice.

Isto pitanje Srbi sa KiM postavljaju već godinama, ali uzalud. Sada ostaje i upozorenje da se pucanjem na decu puca i na budućnost celog naroda. A dokaz postoji - prazna čaura pronađena u školskom dvorištu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)