“KARDAŠIJAN” VIRUS TRAJE DUŽE: Zaraženi smo tabloidnim modelom u kojem ni pacijenti nisu zaštićeni

Ivana Mićević

13. 11. 2020. u 11:07

Čak i tabloidi koji, uz komentare čuđenja i zgražavanja, objavljuju fotografiju gole pacijentkinje i kritikuju one koji su slikali i učinili je viralnom, učestvuju u njenom ranjavanju, u trenutku kada je bolesna i ugrožena

“КАРДАШИЈАН” ВИРУС ТРАЈЕ ДУЖЕ: Заражени смо таблоидним моделом у којем ни пацијенти нису заштићени

Novosti

FOTOGRAFIJA obnažene pacijentkinje iz "Arene", voajerski snimljena dok je čekala pregled u improvizovanoj ordinaciji, samo je posledica paparaco i tabloidnog modela koji sve više izjeda naše društvo.

Gola poprsja koja iskaču sa naslovnica tabloida, rijaliti sadržaji u kojima se smenjuju slike seksa, nasilja i primitivizma podstiču buđenje najnižih poriva u ljudima koji to gledaju. I tako godinama.

Odavno je postalo normalno da se intima, ne samo golotinja, nude na izvol'te. Na tome starlete grade karijeru - a tabloidi i profili na društvenim mrežama su im besplatni katalozi za nuđenje robe. I, tako, građani bombardovani trivijalnim, banalnim i nemoralnim sadržajima, pomisle da je to normalno, pa i sami, fotografišući i deleći, postaju protagonisti te socijalne devijacije pred kojom smo slepi, iako nam se dešava pred očima.

Čak i tabloidi koji, uz komentare čuđenja i zgražavanja, objavljuju fotografiju gole pacijentkinje i kritikuju one koji su slikali i učinili je viralnom, učestvuju u njenom ranjavanju, u trenutku kada je bolesna i ugrožena.

I sve ovo nije srpski izum, već odlika cele civilizacije koja je na prelazu dva veka ušla u tranziciju za koji ne znamo kuda vodi. Pandemija izazvana "Kardašijan" virusom traje mnogo duže od pošasti izazvane koronom. Protiv korone, evo, već su pronašli i vakcinu, ali za "kardašijanizam" nema leka ni na vidiku.

Objavljeno je i da su pronađeni pacijenti koji su fotografisali ženu u "Areni". Nadamo se da će da budu i kažnjeni, ali to nikako neće rešiti problem voajerskih i rijaliti vrednosti u društvu. Mogao bi ovo da bude prioritetni zadatak za nove ministarke kulture i ljudskih prava, ravnopravnosti polova i društvenog dijaloga - da se u javni prostor vrati pristojnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna