PETAK

Ivan Lovrić

30. 11. 2020. u 13:16

PORED kovid-groznice, Srbiju je u petak tresla i šoping--groznica. U nekim tržnim centrima vladala je prava pomama za kupovinom.

ПЕТАК

Novosti

Bilo je "puno ko oko". Potrošači su se od ranog jutra gurali u redovima, tragajući za najpovoljnijom ponudom.

Narodna izreka kaže da je gavran sve crnji što se više pere. Tako i svi oni koji nalaze opravdanje za "crni petak" i šoping-groznicu. Te nosili su masku, te držali su rastojanje...

Verovatno kao u meču Tajson-Džons. A lepo ih upozorava pesma slovenačke grupe "Lačni Franc" koja kaže: "Ne mi dihat za ovratnik". Džaba sve to kada smo gladni kupovine i sremske kobasice od 3.000 dinara za kilogram! Valjda još nismo došli u fazu da budemo gobosi (goli i bosi).

Još se kaže da nema rđe dok preko Velike bare ne pređe. U toj kupoholičarskoj žabokrečini sve je ličilo na pričešće vernika nove kapitalističke religije, koji drežde da kupe krpice, rizikujući da im to bude i poslednja preobuka. Superiorni su u svom ludilu, dok se istovremeno otežu redovi ispred kovid-ambulanti, a lekari ispadaju iz stroja.

Čovek mora da se zapita kako onomad nije bilo Velikog petka zapisanog u verskom kalendaru crvenim slovom, a sada može ovaj zapisan crnim slovom. Zašto nije mogao biti odložen za neka bolja vremena? To je pitanje za sve one koji trguju ljudskom nesrećom. Ili je možda vera u materijalno nadvladala duhovno.

Verovatno su potrošači nešto pazarili po nižim cenama, ali naplata po višim doći će za nekoliko dana. Ostaje nada da je na rasprodaji bilo i pidžama, i da su ih oni racionalniji kupili. Možda će im ovih dana zatrebati. Jer od šoping-groznice do kovid-bolnice kratak je put. I vrlo brzo mutira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)