LABUD

Milutin Sekulović

01. 12. 2020. u 13:01

ĐUKANOVIĆEV režim, koji će ostati upamćen po besramnim postupcima prema dobrom delu svog naroda i SPC, oko koje je nastajala Crna Gora u doba Petrovića, labudovu pesmu, nekoliko dana pre silaska sa političke scene, "otpevao" je odlukom da protera ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića, inače rođenog Nikšićanina.

ЛАБУД

Novosti

Razlog - njegove reči povodom godišnjice održavanja Podgoričke skupštine, kada je narod 24. novembra 1918. odlučio da sa svojom braćom iz Srbije živi zajedno.

- To je značajan datum u našoj istoriji zato što je tada konačno realizovana vekovna težnja jugoslovenskih naroda za formiranjem zajedničke države - svojevremeno je izjavio aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović, koji je nema sumnje, znao za odluku Vlade, koja je zbog toga dobila šamarčinu od komesara za proširenje EU Olivera Varheljija, kome je juče uz mnogo lokalne pizme "otpisano" da je trebalo da sa donosiocima odluke o proterivanju "razmeni osnovne informacije i mišljenja o meritumu stvari".

Očigledno, oni koji su ukinuli odluke Podgoričke skupštine, koje su koliko do juče slavili, odlučili su da zadaju udarac i samoj EU, ne vodeći računa o tome koliko je Zapadni Balkan koštalo teranje inata sa Briselom.

Međutim, Evropa je davno pročitala odlazeće zaludnike, što su dobro videli i pre 30. avgusta, kada su sabrali izborne razultate. Ono što boli, ali i što opominje, jeste trzaj očajnika koji su, iznoseći svoje viđenje istorije, pokušali još jednom da zabodu prst u oko braći!

A toga nije bilo malo - počevši od priznanja lažne države Kosovo do slanja vojnog atašea na slavlje povodom "Oluje" i pogroma Srba iz Krajine. O ataku na SPC i njene svetinje da se i ne govori. I zato bi Krivokapić i nova vlada morali da učine najmanje što mogu - da vrate srpskog ambasadora u Podgoricu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Podzemlje