SLAVINA OČAS PRESUŠI: Besmislen pokušaj Bakirovog dvojca da odigra na kartu zaoštravanja

Dušan Stojaković

18. 12. 2020. u 10:09

Tri decenije nisu sposobni da skinu pelene koje su im tutori stavili kada su ih poveli u avanturu razbijanja SFRJ

СЛАВИНА ОЧАС ПРЕСУШИ: Бесмислен покушај Бакировог двојца да одигра на карту заоштравања

Novosti

OBOJICA članova Predsedništva BiH, izabrana bošnjačkim glasovima i Bošnjak Šefik Džaferović i "Hrvat" Željko Komšić odbili su da se vide sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovom. Iako im je došao na noge u šeher, nisu mogli da se pomire da se prvo sastao sa predsedavajućim kolektivnog šefa države i srpskim glasovima izabranim kolegom Miloradom Dodikom.

Ni po jada što se susreo. Problem je što je na početku posete otišao u nekadašnje Srpsko Sarajevo, danas ešdaunovski nazvano Istočno. Posle četiri godine cvokotanja u strahu i političke hibernacije dok je najznačajnijom supersilom gospodario Donald Tramp, atipični Amer, okuražili su se da pokažu pravo lice. Izračunali su da zaigraju na kartu Džozefa Bajdena, Klintonovog drugopozivca koji se iskreno zalagao za "Dejton", čiji lanci sada guše i Šefika i Željka. Kakav su nezapamćeni gaf napravili upozorila ih je gasna slavina, koja je pre nego što je Lavrovljev avion poleteo sa aerodroma "Butmir", za polovinu presušila.

Da Rusija nije pilićarska i komšićevskim narativom rekli jalijaška država potvrdilo se ubrzo kad je snabdevanje gasom normalizovano. Da su hteli, Rusi su mogli da prepuste Bosnu da čeka 2030. godinu, pa da sa ostrva Krka u kanisteru dopreme gas načinjen od naftnih škriljaca iz Nove Indije.

Zaoštravanje regionalnih, ali i globalnih odnosa karta je na koju igra dvojac Bakira Izetbegovića. Nisu sposobni da razgovaraju. Ne znaju da sarađuju. Argumenata nikada nisu ni imali. Tri decenije nisu sposobni da skinu pelene koje su im tutori stavili kada su ih poveli u avanturu razbijanja SFRJ. I sada bi da izazovu konflikt i nadaju da bi "uz pomoć prijatelja" napravili centralizovanu Bosnu. Providno i nerealnao, jer teško da će neko podići onoliku silu da im ispune ćef.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati