REŽIRANE HLADNORATOVSKE SMICALICE: Šta se krije iza odluke o zabrani Putinu da prisustvuje Olimpijskim igrama

Branko Vlahović

19. 12. 2020. u 11:12

Doping je zaista velika opasnost za sport, ali Svetska antidoping agencija (VADA), koja je i stavila Ruse na stub srama, dobro zna i da su sva najmoćnija nedozvoljena sredstva napravljenja na Zapadu

РЕЖИРАНЕ ХЛАДНОРАТОВСКЕ СМИЦАЛИЦЕ: Шта се крије иза одлуке о забрани Путину да присуствује Олимпијским играма

Novosti

ODLUKA Sportskog arbitražnog suda da zabrani predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da u naredne dve godine prisustvuje Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, kao i svetskim prvenstvima, nema nikakve veze sa sportom jer je motivisana isključivo politikom. Na taj način se i pomenuti sud uključio u režirane hladnoratovske igre Amerikanaca i Britanaca koji imaju veliki uticaj ne samo na arbitražni sud već i na rukovodstvo MOK.

Vest iz Lozane nije iznenađujuća zato što su Ujka Sem i Ostrvljani već pokušali da spreče Rusiju da bude organizator Zimske olimpijade u Sočiju kao i Svetskog prvenstva u fudbalu. Oni nikako nisu mogli da prežale što im je plan propao i što je mundijal, po oceni mnogih, najbolje organizovan do sada.

Tada nisu uspeli da pobede Putina i Rusiju, pa su čekali novu šansu da zagorčaju život ruskim sportistima i rukovodstvu. Prema odluci suda proizilazi da je korišćenje dopinga bila odluka ruskog državnog vrha, pa zbog toga treba kazniti predsednika i vladu.

Doping je zaista velika opasnost za sport, ali Svetska antidoping agencija (VADA), koja je i stavila Ruse na stub srama, dobro zna i da su sva najmoćnija nedozvoljena sredstva napravljenja na Zapadu. A da ne govorimo o tome da Amerikanci na Olimpijskim igrama ne idu na doping kontrole, jer za njihovu sportsku čast garantuje Stejt department?! Za sport ništa manje od dopinga opasne su prljave zapadne političke igre u kojima je glavni kriterijum "ko nije sa nama, mi smo protiv njega".

U odluci Sportskog arbitražnog suda se kaže i da ruski državni rukovodioci mogu prisustvovati velikim takmičenjima ako ih zemlja domaćin pozove. Ukoliko se to dogodi i Putin prihvati poziv, hoće li Tomas Bah imati obraza da ga pogleda u oči?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)