SUDSKA DOBRODOŠLICA: “Pljušte” presude prištinskog pravosuđa protiv Srba bez dokaza i obrazloženja

Dragana Zečević

28. 12. 2020. u 10:31

Srbe koji se usude da posete rodnu grudu ili vrate u zavičaj, zatvor čeka kao svojevrsna "dobrodošlica"

СУДСКА ДОБРОДОШЛИЦА: “Пљуште” пресуде приштинског правосуђа против Срба без доказа и образложења

Novosti

Posle ovakve presude bilo bi me stid i kao sudije i kao čoveka - reči su Dejana Vasića, branioca Nenada Arsića (47) iz Čaglavice kojeg je sud u Prištini osudio na šest godina zatvora i to samo na osnovu laži dvojice Albanaca, braće, Arsićevih komšija. Mnogo je puta Arsić dolazio u Čaglavicu pre nego što su se komšije "prisetile" da ih je pre 21 godinu primoravao da piju rakiju i pevaju "Srbijo, mila mati"! Svedoka u ovom slučaju nije bilo, ali je onih lažnih, protiv Srba, moguće pronaći bezbroj. Jer, savest i ljudskost prema Srbima ne postoje. Zato, valjda, tokom izricanja presude ovom matičaru po zanimanju nije bilo ni obrazloženja.

Dokaza i obrazloženja nije bilo ni za presudu Darku Tasiću iz okoline Prizrena, osuđenom najpre na 22, a potom na 11 godina zatvora. I on je optužen za neverovatno "delo" koje je, kao i u slučaju Arsića, kosovsko pravosuđe okvalifikovalo kao ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Prema optužbama (iako ga svedoci nisu prepoznali na sudu), navodno je kamion sa leševima Albanaca potapao u reku Drim i to na mestu gde se jedva i noge do članaka mogu potopiti.

Nemoguće je ne setiti se i višegodišnjeg robijanja Marka Simonovića iz Prištine zbog laži uzurpatora njegove porodične kuće, koji je ovog mladića optužio da je ubijao Albance. Lažni svedok, svojevremeno i poslanik u kosovskoj skupštini, potom je čak i porušio kuću Simovića!

Sećamo se i slučaja Srbina Vukmira Cvetkovića iz Kline koji je proveo osam godina iza rešetaka jer je navodno zapalio albansku kuću. A optužen je i osuđen posle gotovo deset godina od navodnog događaja, kada se vratio u rodni grad. Tako to radi Priština: Srbe koji se usude da posete rodnu grudu ili vrate u zavičaj, zatvor čeka kao svojevrsna "dobrodošlica".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)