DVOSTRUKI ARŠINI ALBANACA SA KIM: Koriste pasoše Srbije, a svi beže od formiranja ZSO

Ivan LOVRIĆ

11. 01. 2021. u 12:00

ŠTO se tiče Vjosinih zahteva prema Americi, kako stvari trenutno stoje, oni će verovatno vljosnuti u veliku baru.

ДВОСТРУКИ АРШИНИ АЛБАНАЦА СА КИМ: Користе пасоше Србије, а сви беже од формирања ЗСО

Novosti

Ko god da je bio ili tek zaseo na vlast u tzv. državi Kosovo, gledao je da izbegne formiranje Zajednice srpskih opština.

Kako tokom svih ovih sedam godina, od kada je stavljen paraf na Briselski sporazum, tako i danas, razmišlja i Vjosa Osmani, v. d. predsednika privremenih institucija u Prištini.

Ona je otvoreno rekla da će za brisanje ZSO iz ovog dokumenta saveznika potražiti u novom američkom predsedniku, Bajdenu, i njegovoj administraciji. Baš kao i njeni prethodnici, Vjosa na politiku gleda kao na švedski sto. Uzmi samo ono što ti se sviđa, a Srbiji samo mrvice, ako i one ostanu. Osmanijeva je zagazila i u Gazivode i tražila da se preispita sporazum sa Beogradom, koji je potpisan u Vašingtonu za vreme vladavine Donalda Trampa.

Ali, duboka je to voda i nije za plitku pamet.

Ipak, da im Srbija nije baš uvek mrska, pokazalo se pre više od godinu dana na sednici Saveta bezbednosti UN. Otkriveno je da je tadašnja ambasadorka Kosova u Americi, Vljora Čitaku, državljanka Srbije. I da nikada nije tražila otpust iz knjige državljana Srbije.

Nije ona jedina pročitana. Otpust nisu tražili ni drugi zagovornici nezavisnog Kosova: Aljbin Kurti, Ramuš Haradinaj, Hašim Tači, pa ni dotična Vjosa Osmani.

To što svi oni imaju srpske pasoše, jasno govori o njihovom licemerju. Srbija im je država samo kada to njima lično odgovara. Dok svoj narod, koji godinama nikako ne može da dobije viznu liberalizaciju, drže u getu, oni mašu crvenim srpskim pasošima, putuju i šepure se po svetu. Doduše, Tači je već otputovao u Hag, a tamo je mogao i bez pasoša!

A što se tiče Vjosinih zahteva prema Americi, kako stvari trenutno stoje, oni će verovatno vljosnuti u veliku baru. Jer novi američki predsednik i njegova administracija već imaju problema preko glave i u sopstvenom dvorištu. O onim velikim globalnim da i ne govorimo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili