RAMUŠOVI OPASNI SNOVI: Ćutanje Brisela na sulude poteze samo ohrabruje haškog klijenta

Dragutin Stevanović

21. 01. 2021. u 10:07

Dosad smo se više puta uverili da, koliko god bile klovnovske, najave prištinskih glavešina ne mogu tek tako da se ignorišu

РАМУШОВИ ОПАСНИ СНОВИ: Ћутање Брисела на сулуде потезе само охрабрује хашког клијента

Novosti

IZNEO je Ramuš Haradinaj ponudu Beogradu: nećemo ići na referendum i ujediniti se sa Albanijom ako priznate Kosovo. Ovaj stari haški klijent, koji godinama vešto izbegava ruku pravde, ponovo je aktivirao ucenjivačku mašineriju, a ovoga puta tvrdi da je sve odgovor na "nemar Brisela prema Kosovu".

Novo direktno priznanje iz Prištine da ne odustaju od sna o "velikoj Albaniji" koji može da uzdrma region, nije probudilo briselske zvaničnike. Nastavljaju da, poput deteta, rukama zatvaraju oči, misleći da će ih tako nevidljive mimoići nevolje.

Delimično su u pravu oni koji tvrde da je Ramuševa zapaljiva retorika u službi predstojeće bitke za parče vlasti na KiM. Ali, mnogo je verovatnije da se bivši vođa OVK, osokoljen izostankom reakcije Brisela na sve njegove ranije sulude poteze, upustio u finalno testiranje izdržljivosti živaca.

Uprkos tome što je upro prstom u EU, njegove poruke su upućene Beogradu. Prevedeno, nije priznavanje Kosova najgori scenario koji može da vas snađe. Haradinaj nam nudi da izaberemo manje zlo, na šta Brisel takođe ćuti. Da li je to ćutanje znak odobravanja?

Dosad smo se više puta uverili da, koliko god bile klovnovske, najave prištinskih glavešina ne mogu tek tako da se ignorišu. Uz dobre čuvare leđa mrcvarili su taksama srpski narod, bez straha od odmazde godinama izbegavaju da formiraju ZSO, naočigled međunarodnih čauša proganjaju naše sunarodnike...

I evo ga Haradinaj, koji je kao dečak maštao da postane astronom, sada preti spajanjem Kosova i Albanije. Poslednji je čas da mu se ta ideja izbije iz glave, dok ne umisli da je toliko moćan da može da pomera nebeska tela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati