INVESTITORI NA AVALI: Uprkos zabrani gradnje nikle vile u vazdušnoj banji

Lidija Zečević

30. 01. 2021. u 12:15

KAD je u maju 2019. stupio na snagu Zakon o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, veliki deo građana dočekao ga je sa nadom i olakšanjem.

ИНВЕСТИТОРИ НА АВАЛИ: Упркос забрани градње никле виле у ваздушној бањи

Novosti

Ljudi su smatrali da je bahaćenju investitora došao kraj i da će konačno platiti svi koji su nasrnuli na parkinge, parkove, izletišta, na - vazduh... Posle gotovo dve godine, može se reći da je nada bila uzaludna i da su "neodgovorni", "bahati", "besprizorni" investitori ostali na istoj poziciji, a i da su neki otišli još dalje. Pod sami Avalski toranj.

Najnovija kriminalna akcija, nelegalna gradnja kompleksa, koji se kao čir raširio tačno 53 metra od Čarapićevog bresta, za koju gradske službe kažu da nije u zoni zaštićenog dobra, ali sa čijih ozidanih prozora, ne samo pogledom, nego gotovo rukom možeš da uhvatiš Avalski toranj, nije sablaznila nikog "važnog", nikog vlasnog da kaže "Neće moći, ne damo toranj, iz pepela smo ga digli". A nije se niko ni osetio prozvanim da upita stručnjake šta se može, a šta ne u trećoj zoni zaštite.

Jeste građevinska inspekcija Beograda radove otkrila u septembru 2020. godine i stavila onu čuvenu traku da je gradnja zabranjena i predala krivičnu prijavu tužilaštvu, ali gle čuda: dokumentacija im bila nepotpuna.

Dok su je oni dopunili, investitor je dopunio kompleks - na jednoj od budućih vila urađena je čak i izolacija. Građevinske mašine svedoče da povlačenja nema, iako trenutno nema radnika. Na mrežama se pojavila i reklama kompleksa čiji opis podseća na ovaj iz naše priče: "Novi projekat modernih kuća u vazdušnoj banji avalske šume, smešten tik ispod Avalskog tornja, a na samo 16 kilometara od Slavije."

Ili je to neko sledeće naselje na Avali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije