BIĆE ORDENJA I POSLE VUČIĆA: Lažne liberale boli što su makar na jedno pre podne dve Srbije bile ujedinjene

MILAN BABOVIĆ

17. 02. 2021. u 09:26

MEDVED Medeni izašao je na Sretenje iz svoje pećine u palićkom zoološkom vrtu najavivši po narodnom verovanju skori dolazak proleća. Nekako u isto vreme, iz svojih jazbina izmilela su brundala koja su u dubokoj hibernaciji zvanoj devedesete.

БИЋЕ ОРДЕЊА И ПОСЛЕ ВУЧИЋА: Лажне либерале боли што су макар на једно пре подне две Србије биле уједињене

Novosti

Njihovi mozgovi zamrznuti u REM fazi večitih podela dobili su novi impuls dodelom ordenja za Dan državnosti.

Taj veliki praznik o kojem bi po zavetu predaka trebalo svi da se sretnemo jedni sa drugima pod srpskom trobojkom opoganila je građanska talibanština koja bi o lentu sretenjskog znamenja obesila i svoju dojučerašnju heroinu - novinarku Jelenu Zorić. Da groteska bude veća - odbijanje "Vučićeve spomenice" sugerisali su joj mahom nikogovići kojima nikada ne bi ni bila namenjena.

I kod Sretenja, kao i onomad o Savindanu na Savskom trgu, dolazimo do stajne tačke kolektivnog harakirija i naricaljki bolje Srbije. Najpre, onoliko horski blatili spomenik Stefanu Nemanji samo iz jednog razloga - zato što ga diže Vučić.

Aha, čekaju u zasedi:

- A koliko je to sve koštalo?

Evo i odgovora - što vi i vaši večni žuti ljubimci ne napraviste i lepši i jeftiniji. Imali ste kad.

Ista je stvar i sada sa ordenima. Boli to što ih dodeljuje Vučić. I što je uspeo da spoji i Čorbu i Bajagu, Gocu i Jelenu, Gagu i Marinu... Da makar na jedno pre podne ujedini dve Srbije. Da li iz praktičnih političkih razloga, to je apsolutno nevažno.

U svom ekstremizmu lažni srpski liberali ne razumeju da su to priznanja Srbije. Da ih je svojom sabljom kovao Karađorđe, a diplomatskom visprenošću pozlatio Miloš. I da će ordenja i Sretenja biti i posle Vučića. To bi trebalo da zna i Vuk Jeremić. Jer, u suprotnom ne bi Zorićki savetovao "iz srca" da vrati orden. Naročito što je koliko do juče tog istog Vučića molio da ga podrži za fotelju u UN.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda