RAZBIJENO MUČNO ĆUTANJE: “Dara” je zakasneli list bokvice za neprebolnu srpsku ranu

MILAN BABOVIĆ

22. 02. 2021. u 09:31

Najveća i neprolazna vrednost Antonijevićevog ostvaranja je - što je konačno snimljeno!

РАЗБИЈЕНО МУЧНО ЋУТАЊЕ: “Дара” је закаснели лист боквице за непреболну српску рану

Novosti

DA odmah razbijemo strašnu klevetu onog plaćenika iz "Varajetija" - da je to antihrvatski film ne bi prva scena bila sa Hrvaticom koja kao svoju prihvata ostavljenu srpsku bebu iz zbega.

Štošta se može zameriti "Dari iz Jasenovca" - ne prikazuje u dovoljnoj meri činjenicu da je progon Srba bio državni projekat (može se steći utisak kao da je na nekom ranču odmetnuta grupica monstruma za svoj groš klala i ubijala), ne vide se stravične razmere organizovanog zločina, nepotrebnom brzinom je unakažen motiv starca Vukašina iz Klepaca, para uši i otrcana rečenica Maksa Luburića, koja je mantra i današnjeg podaničkog mentaliteta i stvara veštačku simetriju - Dobro došli na Balkan...

No, sve u svemu, tih dva sata i deset minuta deluju kao zakasneli list od bokvice za strašnu i neprebolnu srpsku ranu. Najveća i neprolazna vrednost Antonijevićevog ostvaranja je - što je konačno snimljeno! Što je najzad neko razbio to mučno ćutanje, tu grozomornu sedmodecenijsku tišinu koja je ponovo ubila na stotine hiljada mučenika.

Zato su ovo Gagino delo i pomoć države i predsednika Vučića lično za poštovanje, zato što su ispod onog bezličnog Bogdanovićevog kamenog cveta na poljani nalik terenu za golf, gde se voljom komunista ne zna ko je bio dželat a ko žrtva, izvučene razbijene lobanje i povađene oči Tesla, Šerbedžija, Kolara... i postavljene na oltar kolektivnog pamćenja i nezaborava.

I kao odjavna špica ovog teksta mogu najbolje da posluže reči Svetog Serafima Sarovskog:

- Nemoj brisati prošlost, trebaće ti da ne pogrešiš u budućnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

Podzemlje