TREBALO BI DA IH OBRIŠETE: Ako imate neku od ovih 7 aplikacija

Novosti online

20. 10. 2020. u 17:50

MNOGE aplikacije tvrde kako će vam olakšati neki aspekt života, bilo da je to slušanje muzike, igranje video-igara, briga o zdravlju i slično, a zapravo su štetne, kako po vaš uređaj, tako i po vašu privatnost.

ТРЕБАЛО БИ ДА ИХ ОБРИШЕТЕ: Ако имате неку од ових 7 апликација

Foto: Depositphotos

Ovde se nalazi njih sedam, koje, iako imaju veliki broj preuzimanja, ne bi trebalo da imate u telefonu.

QUICKPIC GALLERY

Pre pet godina, ovu aplikaciju je preuzela kineska kompanija Cheetah Mobile, koja i nije baš na dobrom glasu, jer su od tada počeli da prebacuju podatke korisnika na svoje servere. Izbačeni su iz Gugl Plej prodavnice 2018, ali su se vratili godinu dana kasnije.

ES FILE EXPLORER

Ovo je, svojevremeno, možda bila i najpopularnija aplikacija za upravljanje datotekama. Međutim, previše advera je bilo u njoj, kao i obaveštenja koja nikako nisu mogla da se isključe. Zbog sumnjivih i nejasno označenih oglasa, izbačena je iz Plej prodavnice.

UC BROWSER

Ovo je najpopularniji internet-pregledač u Kini i Indiji, ali je prilično nesiguran zbog toga što nema enkripciju podataka. Vaša privatnost zato može da bude ugrožena u svakom trenutku, prenosi MakeUseOf.

CLEANIT

Ova aplikacija bi trebalo da čisto vaš mobilni telefon i tako vašu memoriju drži u optimizovanom stanju. Međutim, ne radi ništa korisno, a čak radi i suprotno - zagušuje vaš uređaj.

DU BATTERY SAVER & FAST CHARGE

Svakako da nijedna aplikacija ne može da ubrza punjenje vašeg telefona, a ova upravo to tvrdi. Takođe, sadrži more oglasa i kojekakvih grafikona, koji u stvari ništa i ne pokazuju, već pokušavaju da vas navedu na reklame.

DOLPHIN WEB BROWSER

Internet-pregledač bez bez oglasa, sa podrškom za Fleš i HTML 5. Zvuči suviše dobro da bi bilo istinito, a tako i jeste. Nažalost, ova aplikacija prati vaše kretanje i onda kada vi to ne želite.

FILDO

Fildo služi za nelegalno preuzimanje muzike sa internet-stranice kompanije Netease. S obzirom na to da se „maskira“ kao aplikacija za reprodukovanje sadržaja, to je sasvim dovoljan razlog da joj ne verujete.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)