SAUČEŠĆA ZVANIČNIKA POVODOM TRAGEDIJE U ŠKOLI NA VRAČARU: Uz Srbiju smo i njen narod - iskreno saučešće porodicama stradalih

Novosti online

03. 05. 2023. u 15:01

ZVANIČNICI iz regiona uputili su saučešće porodicama stradalih u pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i poručili da su uz Srbiju i njen narod.

САУЧЕШЋА ЗВАНИЧНИКА ПОВОДОМ ТРАГЕДИЈЕ У ШКОЛИ НА ВРАЧАРУ: Уз Србију смо и њен народ - искрено саучешће породицама страдалих

Foto Z. Jovanović

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izrazio je iskreno saučešće porodicama povodom devet izgubljenih života, od kojih osmoro dece, u strašnoj tragediji koja se dogodila jutros.

- Povređenima želim brz oporavak. Crna Gora je mislima uz Srbiju i njen narod, napisao je Milatović na Tviteru.


Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić uputio je telegram saučešća predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom potresnog događaja u Beogradu gde je život izgubilo više osoba, a najviše dece. 

  "Želim u lično ime, Nove srpske demokratije i srpskog naroda u Crnoj Gori da Vam uputim izraze najiskrenijeg saučešća", naveo je Mandić i dodao:

"Učestvujemo u žalosti porodica preminulih u ovom zaista teškom trenutku. Posebno šokira što su žrtve većinski deca, koja su, praktično, tek zakoračila na životni put. Neka je pokoj nevinim dušama nastradalih u ovoj nesreći, a povređenima želim brzo ozdravljenje".

I hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman izrazio je danas saučešće porodicama ubijenih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

"U ovom teškom trenutku izražavam saučešće Ministarstvu spoljnih poslova Srbije i porodicama stradalih u današnjem tragičnom događaju u Beogradu", napisao je Grlić-Radman na Tviteru.

Povodom jutrošnje tragedije u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" oglasio se hrvatski poslanik Bojan Glavašević i poručio da je u mislima sa porodicama poginulih, a za ranjene će se, kaže, pomoliti.

"Strašne i tužne vesti iz Beograda danas. Škole bi trebalo da budu mesta smeha i veselja, a ne mesta nasilja i smrti. Kao tata dvoje školaraca, kao neko ko je kao dete u školu išao pod kišom 'zvončića' iz kasetnih bombi i ko poznaje taj osećaj iz prve ruke, u mislima stojim uz porodice ubijenih", poručio je Glavašević.

Za ranjene će se, kaže, pomoliti.

"I znam da nisam jedini u Zagrebu i Hrvatskoj koji će to učiniti. Držite se, dragi ljudi", napisao je Bojan Glavašević na društvenim mrežama.

 

Dodik je izjavio saučešće predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, porodicama ubijene dece i nastradalog čuvara i poručio da "Republika Srpska i cela nacija danas tuguju sa Srbijom".


"Naše misli su danas sa njima u nadi da će pronaći snage da se izbore s ovom tragedijom i nenadoknadivim gubitkom. Naša deca, najranjiviji deo društva, treba da imaju podršku i pozitivan primer odrastanja u ozbiljne ličnosti. Dužnost je da im to omogućimo kako se ovakve tragedije ne bi ponovile", poručio je Dodik.

 Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas da je zajedno sa svima u ambasadi tužan i u šoku i poručio da Amerika i svet dele tugu Srbije.

Hil je izrazio saučešće porodicama i prijateljima poginulih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu. 

"Smrt jednog deteta je tragedija. Neizdrživo je da toliki broj bude ubijen tamo gde bi trebalo da se osećaju najbezbednijim", napisao je Hil na Tviteru. 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu