VUJIČIĆ: Rode pristrasan, on bi ZSO kakvu želi i Priština, suprotno svim sporazumima

Novosti online

16. 05. 2023. u 18:26

KOORDINATOR Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština Danijela Vujičić poručila je da je pristrasan stav predstavnika Nemačke u Prištini Jorna Rodea, a njegova namera da ZSO bude nevladina organizacija, kakvu želi i Priština, što je suprotno svim sporazumima.

ВУЈИЧИЋ: Роде пристрасан, он би ЗСО какву жели и Приштина, супротно свим споразумима

Foto: Printskrin

- Pristrasan stav Rodea, kao i namera da ZSO bude NVO onakvom kakvom je Priština želi, suprotno svim sporazumima na koje se obavezala. Tzv. ‘Kosovo’ nema legitimitet da izradi statut ZSO nego Upravljački tim (tačka B stav 2) sporazuma o delokrugu rada Upravljačkog tima - napisala je Vujičić na Tviteru.

Kako je navela, po Rodeu, statut ZSO uradiće Albanci i dve srpske "ikebane iz Kurtijeve bašte", koji bi uredili život Srba na Kosovu i Metohiji.

- Od te knjige zvane statut ZSO ostaće samo naziv ‘Zajednica stradalih ošptina’, dok nam je suština već poznata - ukazala je Vujičić.

Ona je istakla da je nacrt statuta ZSO urađen u skladu sa Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi, evropskim standardima i evropskom praksom.

- Ali, smatram da je Rode svestan da na tzv. Kosovu nema Evrope, pa je mozda u skladu sa tim dao takav predlog - dodala je Vujičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)