TOLIKO O POŠTOVANJU NARODA: Dok premijerka Brnabić odgovara na pitanja o smeni Gašića, Aleksić ležerno telefonira u Skupštini

Novosti onlajn

15. 06. 2023. u 15:14

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić danas je u skupštini sa narodnim poslanicima i učestvuje u raspravi o smeni ministra policije Bratislava Gašića, koju je tražila opozicija.

ТОЛИКО О ПОШТОВАЊУ НАРОДА: Док премијерка Брнабић одговара на питања о смени Гашића, Алексић лежерно телефонира у Скупштини

Foto: Printskrin

Brnabićeva je ranije tokom dana istakla da ove rasprave ne bi ni bilo da poslanici vladajuće većine nisu glasali za dnevni red pošto se nisu udostojili ni da se pojave.

Premijerka se obraćala Miroslavu Aleksiću, potpredsedniku Narodne stranke, koji je imao uvodno izlaganje i postavio joj niz pitanja.

- Vi ste juče imali još jedan moralni sunovrat, kada ste rekli da se vlast neće probuditi kao što se ni mrtva deca nikada neće probuditi. Da li je moguće da ponovo zloupotrebljavate mrtvu decu? Da spominjete njihove grobove? Ovo je zaista neviđeno u političkom životu Republike Srbije - rekla je Brnabićeva.

Tokom svog govora, Brnabićeva se ponovo direktno obratila Mirosalvu Aleksiću ali se onda desilo nešto neobično za ovako važne rasprave. “Dragi građani Srbije, čisto da znate, pošto to ne možete videti u direktnom prenosu, Miroslav Aleksić trenutno, dok odgovaram na pitanja koja mi je postavio, razgovara mobilnim telefonom. U skupštini. Toliko o tome koliko mu je stalo, koliko poštuje ovaj dom i koliko poštuje vas”.

Ona je upitala i da li će i kada opozicija osuditi nasilne napade na ljude koji nisu njihovi politički istomišljenici.

- Fizički je napadnut Svetozar Vujačić, narodni poslanik, Dejan Vuk Stanković, analitičar i državni sekretar Lav Grigorije Pajkić. Ispred kuće u kojoj živim su stajali automobili i ljudi iz njih su uzvikivali najstrašnije pretnje i uvrede. Da ne pričam o predsedniku Vučiću, njegovoj porodici i njegovoj deci. Njima se svakodnevno preti. A ko je stvorio takvu atmosferu? Ko je odgovoran za atmosferu u kojoj se sve ovo dogodilo? Nama se ne preti na uvijen način, već najdirektnije moguće. Ko kreira takvu atmosferu u društvu, gde je potpuno prihvatljivo nasrnuti na Lava Pajkića? - pitala je Brnabićeva.

Ne prihvatam da mi kao premijerki neko određuje tim na ulici, ali izbori mogu u svakom trenutku

Ona je na kraju istakla i da nije za smenu ministra Gašića.

- Nisam spremna kao predsenica Vlade i šef tog tima da mi bilo ko kadrira na ulici. Zaista ne. Za demokratsku vrednost u Republici Srbiji to bi bilo neprihvatljivo, to bi bilo gaženje institucija. Dakle, apsoutno ne, neću predložiti smenu Bratislava Gašića. Može da ide cela Vlada, i da idemo na izbore. U svakom trenutku. Ali vi od toga bežite. Vi niste ni tražili moju smenu, jer znate da bi to automatski značilo izbore. Molim vas, dogovorite se, da li želite izbore, kada, i odmah ćete ih imati. Ponavljam po ko zna koji put, vlast se neće menjati na ulici, samo i isključivo na izborima - zaključila je premijerka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (54)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!