DRAGI PRIJATELJU, HVALA NA POSETI: Predsednik Vučić sa šeikom Mohamedom bin Zajedom o situaciji na KiM i saradnji dve prijateljske zemlje (FOTO)

Novosti onlajn

15. 06. 2023. u 17:24

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa liderom Ujedinjenih Arapskih Emirata Njegovim visočanstvom šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom, koji boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Beogradu.

ДРАГИ ПРИЈАТЕЉУ, ХВАЛА НА ПОСЕТИ: Председник Вучић са шеиком Мохамедом бин Заједом о ситуацији на КиМ и сарадњи две пријатељске земље (ФОТО)

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

- Dragi prijatelju Mohamed bin Zajedu, hvala vam na poseti i iskrenom prijateljstvu prema Srbiji. Sa šeikom Mohamedom sam razgovarao o aktuelnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji i zahvalio mu na dosadašnjem ličnom angažmanu za mirno rešavanje svih otvorenih pitanja.


- Partnerstvo i prijateljstvo naših zemalja su, pre svega, utemeljeni na međusobnom uvažavanju i razumevanju, a zajedno ćemo nastaviti da unapređujemo ekonomsku, bilateralnu i sve druge vidove saradnje u korist građana Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

- Još jednom sam zahvalio na pozivu za učešće na klimatskom samitu UN, koji će se održati u Emiratima i naglasio da je Srbija u potpunosti posvećena ulaganju u projekte koji će doprineti ublažavanju posledica klimatskih promena - napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Podsetimo, šeik Mohamed bin Zajed je osim danas, prošli put Beograd posetio u oktobru prošle godine, i ovo je njegova druga poseta Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (171)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)