DA LI JE KRIVIČNO DELO BITI SRBIN NA KIM?! Srbi danas nastavili mirne proteste u Gračanici

D. Z.

23. 06. 2023. u 15:00

SRBI iz Gračanice i danas su, treći dan zaredom, protestovali zbog neosnovanog hapšenja njihovog sugrađanina Dragiše Milenkovića (52), kojeg su uz primenu sile, u kući u naselju Kišnica, uhapsili pripadnici tzv. kosovske specijalne policije.

ДА ЛИ ЈЕ КРИВИЧНО ДЕЛО БИТИ СРБИН НА КИМ?! Срби данас наставили мирне протесте у Грачаници

foto d.z.

Mirnim okupljanjem ispred Opštine Gračanica, a zatim i protestnom šetnjom do manastira, građani su upitali - ko je sledeći za hapšenje, i izrazili revolt zbog neosnovanih hapšenja Srba. Pesnik Ratko Popović poručio je sa skupa da građani traže samo mir i slobodu za svoju decu, porodice i komšije sa kojima je, kako je rekao, srpski narod nekada lepo živeo:

- Sve je to nestalo, došao je haos, nered, nesloga, nemirenje sa bilo čim, mržnja, patnja... Milenković je otišao, domaćin koji je časno branio svoj brak, porodicu, decu koju je školovao, od kojih je očekivao budućnost i da će kao prave patriote ostati ovde zanavek kao što su to činili njihovi preci.

On je podsetio da se hapšenja dešavaju godinama na veliki praznik - Vidovdan:

- Naša slava, slavlje, svečanosti koje ovde iščekujemo i negujemo već 34 godine, ne samo da su narušeni, već je nama poslata teška, uvredljiva poruka koju ne možemo da prihvatimo.

Dušan Borisavljević, iz Omladinskog saveta Gračanice, ističe da nigde nije navedeno da je krivično delo biti Srbin, slaviti slavu i živeti na imanju predaka:

- Zbog sve učestalijih hapšenja Srba na Kosovu, ne mogu da ne primetim da je upravo to najčešće krivično delo u našoj južnoj pokrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (47)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove