VUČIĆ O SITUACIJI NA KiM: Očekuje nas težak period, siguran sam da će zapadnjaci doći sa nekom novom idejom statuta

Novosti online

27. 06. 2023. u 13:22

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju fabrike sanitarne opreme nemačke kompanije "Hansgroe" u Valjevu.

ВУЧИЋ О СИТУАЦИЈИ НА КиМ: Очекује нас тежак период, сигуран сам да ће западњаци доћи са неком новом идејом статута

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Posle otvaranja fabrike, predsednik je odgovarao na pitanja novinara.

- Kad god bih dolazio u Valjevo, uvek je bilo pitanje hoće li Krušik da postoji, hoće li uopšte da posluje... Veoma je dobra vest vaše pitanje, a to je da vodite računa o čistom vazduhu - rekao je on.

Kaže da Krušik danas zapošljava 2.305 ljudi.

- I dalje je to najveći poslodavac u Valjevu i verujem da će tako ostati i da će ljudi moći da računaju na poboljšanje životnog standarda - rekao je Vučić.

Odgovarajući na najnovije napade iz Prištine da Beograd želi da eskalira situaciju na KiM predsednik kaže.

- Jel to kao i ono sa pronađenim oružjem ispred opštine Zvečan na dohvat NATO i kosovskoj policiji, a mi danima pre toga prijavljivali najvećim svetskim službama šta planiraju da urade. Svi znaju u svetu ko je taj koji pokušava da eskalira situaciju. Svi znaju u svetu ko se igra u rata. Svi znaju u svetu ko šalje one koji ne smeju ni da postoje po rezoluciji 1244, a to su tzv. kosovske snage. Jel ste im gledali onaj marš što su imali po južnoj Mitrovici. Osim što su stavili Rej Ban naočare i glumili velike mangupe, oni nisu u stanju ni marševske korake da pogode. Zamislite najobičniji maršovski korak nisu u stanju da potrefe, al valjda zato što imaju te crne naočare čovek treba da se uplaši koliko su moćni i jaki. U svakom slučaju znaju svi u svetu ko hoće rat po svaku cenu. Srbija ne želi, ali znaju da sve ima svoje granice. Dali smo sve od sebe da se sačuva mir, uvek spremni na kompromise. Očekujem mnogo teških situacija za nas u narednom periodu jer sam gotovo siguran da će zapadnjaci doći sa nekom genijalnom idejom, da nam oni dostave tekst statuta u kojem nas neće ništa da pitaju ili nešto slično. Kako god okrenete očekujem mnogo problema, muka. Velika je nervoza zbog situacije u Ukrajini, i onda neki misle da mi treba da platimo cenu zbog njihovih neispunjenih očekivanja - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Kako kaže, kada dođe brza saobraćajnica i kada bude izgrađena bolnica, Valjevo će biti potpuno drugi grad.

U poslednje vreme sve je više naznaka da je Zapad započeo aktivnu fazu pripreme terena za „obojenu revoluciju“ u Srbiji, izjavila je predsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko za Sputnjik Srbija, a predsednik kaže da je s pažnjom pročitao njen tekst i dodao da ona odlično poznaje situaciju na Balkanu. Kaže da je "mrežnocentrični napad" sintagma koja mu je najviše privukla pažnju.

Konstatovao je i da u Rusiji sa pažnjom prate događaje u našoj zemlji.

Govoreći o pokretu za narod i državu predsednik kaže:

- Danas sam imao razgovore sa ljudima koji će imati značajnu ulogu u tom pokretu. Radimo na platformi - rekao je predsednik.

BONUS VIDEO: "SRBIJA JE POBEDILA NA IZBORU ZA EKSPO 2027." - Veličanstvena poruka sa Kule Beograd

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (184)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)