POTPISAĆU NAJVEROVATNIJE SLEDEĆE NEDELJE VAŽNU ODLUKU Vučić: Sprovode se logističke pripreme - ugrožen je nacionalni interes Republike Srbije

Novosti online

06. 07. 2023. u 12:56

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić najavio je danas da će sledeće nedelje najverovatnije potpisati odluku o zabrani daljeg izvoza municije i bilo kakvog oružja i oruđa iz Srbije, jer je vitalni nacionalni interes Republike Srbije u ovom trenutku ugrožen do poslednjeg stepena.

ПОТПИСАЋУ НАЈВЕРОВАТНИЈЕ СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ ВАЖНУ ОДЛУКУ Вучић: Спроводе се логистичке припреме - угрожен је национални интерес Републике Србије

Foto: Tanjug

- I sve neophodno da bude pripremljeno u slučaju agresije na Republiku Srbiju. Sve logističke pripreme se sprovode, rekao je Vučić.

Napomenuo je da će, po pitanju zabrane izvoza municije i oružja, biti provereno kako stoje stvari u ugovorima.

Važno je da građani znaju da imamo dovoljno gasa za predstojeću zimu, ukupno 584 miliona kubika trenutno u Srbiji i Mađarskoj, što su dovoljne rezerve, istakao je Vučić.

-Što se tiče goriva, imamo dizela za 92 dana i za 81 dan benzina. Što se tiče naše vojske, potpuno su sve popune izvršene i hrane, 100 odsto popune hranom i gorivom. Vredno smo radili u prethodnom periodu i građani su imali odgovornu vlast koja je spremna i za zimu i za sve druge izazove, naglasio je predsednik Srbije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (137)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave